F Tipi okuyan bir nesil yetişiyor

Düzenleyen:
F Tipi okuyan bir nesil yetişiyor

YAŞAM Haberleri

15 Temmuz gecesi zorla sözde darbe bildirisi okutulan TRT haber spikeri Tijen Karaş Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun davetlisi olarak Bursa’ya geldi.

Yeni neslin sosyal medyada çok fazla zaman harcadığına ve okumaktan uzaklaştığına dikkat çeken Karaş şunları söyledi: “Yeni medya çağında gençlerin beyinleri değişmiş durumda. Gittikçe cahilleşiyoruz ve gittikçe ‘F’ tipi okumalarla yetinen bir nesil yetişiyor. ‘F’ harfi biçiminde, iki satır okuyoruz, sonra aşağı doğru sadece ara başlıklarına bakıyoruz. Alt metinleri okumuyoruz. Buna ‘F’ tipi okuma deniyor.” Tjien Karaş, kariyerini anlatırken küçük bir sırrını da öğrencilerle paylaştı. “Aslında ben ortaokula kadar kekemeydim” diyen Karaş, “Bu meslek sayesinde kendimi geliştirerek yavaş ve hızlı konuşmayı öğrendim, itiraf ediyorum” dedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...