Evlerini karıncalara adeta kiralayanlar dikkat! Doğal yöntemler ile karıncaların gelmelerini önleyebilirsiniz..

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Evlerini karıncalara adeta kiralayanlar dikkat! Doğal yöntemler ile karıncaların gelmelerini önleyebilirsiniz..

YAŞAM Haberleri

Evlerde, iş yerlerinde ve diğer yaşam alanlarında dönem dönem artan karıncalar, birçok kişi tarafından büyük bir problem olarak görülür. Bu noktada karıncaların yuva yapmalarını engellemek adına denemedikleri şey kalmayan birçok kişi, bu durumdan nasıl kurtulacaklarını sık sık araştırılar. Peki, karıncalardan doğal yöntemler ile kurtulmak mümkün mü?

Doğanın her noktasında sıklık ile karşılaşılan karınca sürüleri, bazı dönemlerde evlerde, iş yerlerinde ve diğer yaşam alanlarında da ortaya çıkarlar. Müdahale edilmemesi durumunda mutfak tezgahlarına kadar ulaşan karınca sürüleri hem kötü bir görünüme hem de hijyen açısından bazı problemlere sebep olabilirler. Bu problemlerin yanı sıra bazı kişiler de karıncaların çokluğu karşısında birtakım takıntılı durumlar, iğrentiler, kaşıntılı hareketler sergileyebilirler.

Karınca sürülerinin oluşmasını engelleyebilmek adına piyasada pek çok tablet, ilaç ve diğer kimyevi içeriklere rastlamak mümkündür. Ancak birçok kişi ne yaptılar ise karınca sürülerinden kurtulamadıklarını belirtir. Peki, karınca sürülerinden kesin olarak nasıl kurtulunabilir? Karıncaların evlere girmesini engellemek mümkün müdür?

Evlerini karıncalara adeta kiralayanlar dikkat! Doğal yöntemler ile karıncaların gelmelerini önleyebilirsiniz..

DOĞAL YOLLAR İLE KURTULABİLİRSİNİZ!

Özellikle yaz aylarında evlerinde ve diğer yaşam alanlarında karıncaların artığını ve bu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiğini belirten birçok kişi, havalar ısınmadan karıncaların gelmesini önleyebilmek adına araştırmalara başladı. İlk tercih olarak kimyevi içeriklere başvuran tüketicileri uyaran uzmanlar, özellikle evlerinde küçük çocukları bulunan kişiler için bu durumun tehlikeli olabileceğini işaret etti. Kimyevi içeriklerin çoğu zaman işe yaramadığına dikkat çeken uzmanlar, doğal yöntemler ile karınca sürülerinden korunulabileceğini vurguladı.

KARINCALARDAN KURTULMAK İSTEYENLER İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Karıncalardan kurtulmak isteyenler için birkaç doğal yöntem sıralayan uzmanlar, o yöntemlerin içeriklerini şu şekilde açıkladı:

  • Kabartma tozunu ve pudra şekerini karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı karınca yuvalarının içlerine dökün.
  • Elma sirkesini su ile karıştırın. Elde ettiğiniz sıvı karışımı karınca yuvalarına dökün.
  • İçtiğiniz Türk kahvesi telvesinin bir kaşığını karınca yuvalarına dökün.
  • İnce ince doğradığınız portakal kabuklarını doğrudan karınca yuvalarının üzerine bırakın.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...