Evinize ve ihtiyaca göre alın

Düzenleyen:
Evinize ve ihtiyaca göre alın

YAŞAM Haberleri

Mobilya, ev eşyası ve mutfak gereçlerini alırken, konutunuzun büyüklüğü ve gerçek ihtiyaçlarınızı gözetmezseniz, sonradan pişman olabilirsiniz!

Düğün sezonu açıldı, yeni evlenecek çiftlerin hazırlık heyecanları da başladı. Son yapılan istatistiklere göre Türkiye’de yılda 600 bin kişi evleniyor. En sık yapılan hatalar ise, ihtiyaçtan fazla almak ve evin büyüklüğü ile örtüşmeyen mobilyalar seçmek... Mobilyacı Fikri Çetin, şu önerilerde bulunuyor: "Son 10 yıldır 1+1 ve 2+1 daireler ön plana çıkmaya başladı. Evler küçüldükçe, mobilya ve dekorasyon seçenekleri azalmaya başladı. Bu tarz evlerde duvarlar da zemin de açık olmalı. İhtiyacınızı karşılayacak boyutlarda ve özelliklerde mobilyalar seçmelisiniz. Küçük evleri dekore ederken aynalar çok yardımcıdır. Işığı daha iyi yansıtacağı için aydınlık ortam oluşmasına katkı sağlar. Odanın bir duvarını ayna ile kaplamak, güzel derinlik katacaktır."
Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan ise şunları söylüyor: "Yapışmaz özelliği ve sağlıklı pişirme metodu sayesinde, son dönemlerde granit ve seramik tencereler popüler. Çiçek desenli, ince ve şeffaf 'Bone China' porselenler ön plana çıkıyor. Elektrikli küçük ev aletlerinde ise trend yerine ihtiyaçlar ön planda olmalı. Elektrikli su ısıtıcısı, tost makinesi olmazsa olmazlar arasında. Mutfak robotunun yerini ise el mikseri, blender aldı."

D’S DAMAT ile özel günlerin şık erkeği olun

D’S Damat Ceremony Serisi 2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonu, siyah ve lacivertin hâkimiyetinin yanı sıra mürdüm ve buz mavisi seçenekleri ile size sezonun renk kodlarıyla uyumlu, güncel bir duruş sağlıyor. Koleksiyonun ikonik parçalarından olan şal yaka smokin, bu sezon daha ince yaka kesimi ve kusursuz kalıbı ile özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya hazır. Duruşlu ile, sizin için özel olarak dikilmiş hissi veren D’S Damat smokinlere, ince siyah saten ayrıntılara sahip saten gömlekler, birbirinden şık papyonlar ve kol düğmeleri ile saten kuşaklar eşlik ediyor. Şık erkeklerin tercihi D’S Damat rugan ayakkabılar ise, geceye damgasını vuracak tarzınızın tamamlayıcısı olacak.

Schafer’lı mutfaklar

Schafer’ın “Dantella” porselen serisi, 16. yüzyılda yaygın olan ve dünyanın en değerli süslemeleri arasında gösterilen Fransız motiflerinden esinlenerek tasarlandı. Bone porseleninden oluşan Schafer Dantella serisi, 1990 TL... Ayrıca “Stelle” kahvaltı serisi ile Schafer; çiçek motiflerinin yanında kuş ve kelebek desenlerini, daha sade ve bir o kadar da canlı tonlarla sofralara taşıyor. 12 kişilik “Schafer Gold” çatal bıçak takımı da, özel deri kaplamalı sandığıyla birlikte 90 parçadan oluşuyor ve 1119 TL’den yeni evlenen çiflere sunuluyor.

Rahatını sevene...

Bellona, Golden serisi yataklarda 30 Mayıs tarihine kadar yüzde 30 indirim sunuyor. Çift taraflı kullanabilme özelliği ile sert ve yumuşak yüzey seçeneklerini tek bir yatakta sunan ürün, farklı uyku ihtiyaçlarına tam destek veriyor. Fermuarlı üst uyku pedi uygulamasıyla da her an temizlenebiliyor.

EN DÜŞÜK FATURA
Dünyaevine girmek 20 bin TL’den başlıyor

TÜİK verilerine göre geçen yıl 602 bin 982 kişi, evliliğe “evet” dedi. Evliliklerin çoğu yaz aylarında gerçekleşti. Düğün sezonunun açılması ve çiftlerin hazırlıklarını hızlandırması; davetiye, salon, gelinlik, damatlık, takı, ayakkabı, kuaför, pasta, çiçek, fotoğraf ve video çekimi ile organizasyon işi yapan şirketlerin de aralarında bulunduğu 20’den fazla iş kolunu etkiliyor. Birçok insanın belki de bir defa yaşayacağı bu mutlu anın maliyeti ise, 20 bin liradan başlıyor. Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, sadece set alınması durumunda en az 2 bin liranın gözden çıkarılması gerektiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...