Ev yapımı yoğurt hayat kurtarıyor!

Ev yapımı yoğurt hayat kurtarıyor!

YAŞAM Haberleri

Yoğurt, hastalıktan koruyor, sindirim sistemini düzenliyor, kolesterolü düşürüyor. Sadece iki malzemeyle yapabileceğiniz yoğurdu sofralarınızdan eksik etmeyin. Bunu biz değil, Amerikalı bilim insanları söylüyor.

Yoğurt, insan vücuduna faydalı olan en önemli besin kaynaklarından biri. Ama yoğurdun da ev yapımı makbul. Bunu yıllardır büyüklerimiz söylerdi, şimdi ise bilimsel olarak kanıtlandı. ABD’de iki ayrı tıp merkezinde yürütülen araştırmada, ev yapımı yoğurt tüketilmesinin önemi bir kere daha gözler önüne serildi. Araştırmada, hassas bağırsak sendromu (HBH) tanısı konulan 189 hasta incelemeye alındı. Bu kişilere, 6 ay boyunca her gün bir tabak ev yapımı yoğurt yedirildi. Çıkan sonuç ise, hastaların yüzde 89’u tamamen rahatladı, hastalığın bütün semptomları kayboldu, günlük bağırsak hareketleri düzeldi. Çalışmanın bir ilk olduğunu ve sonuçlarının çok önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Kıvanç Bilecen “Hassas bağırsak sendromunun en yaygın görülen sindirim sistemi hastalıklarından. Hastalık karında şişkinlik, ağrı, aşırı gaz, kabızlık ve ishal atakları ile seyrediyor. Kişinin sosyal hayatı büyük ölçüde etki görüyor. Evde yoğurt yapmak çok kolay. Eğer marketten alacaksanız; sade doğal, şekersiz, katkı maddesiz olanları tercih edin. Kısaca etikette sadece pastörize süt ve yoğurt kültürü ibareleri bulunmalı” diye konuştu.

NASIL YAPILIR?
Yoğurt yapmak çok basit. Sadece 2 malzeme yeterli olacaktır. 500 ml. günlük süt alın. Sütü çelik bir tencereye dökün, orta ateşte kaynatın. Daha sonra bir kaba boşaltıp ılımaya bırakın. Parmağınızı değdirdiğinizde hafif ısırıyormuş gibi olsun. Daha sonra içine bir tatlı kaşığı yoğurt (sütçüden maya için talep edin) koyup karıştırın. Kabı örtü veya battaniye ile sarın, 6 saat sonra üzerini açın, bir gün buzdolabında dinlendirin.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...