Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Eşinin tayini çıktığı için Diyarbakır’a yerleşen Mükerrem Çalık, pandemi döneminde hazırlandığı üniversite sınavında başarı gösterdi. Azmiyle takdir toplayan 60 yaşındaki Mükerrem Çalık şu anda çift ana dal yapıyor.

Mükerrem Çalık, pandemi döneminde hazırlandığı üniversite sınavında şu anda Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çift ana dal yapıyor. Pandemi döneminde evde internette gezinen Mükerrem Çalık (60), bilgilerini güncellemek adına Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına girdi. Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü kazanan Çalık kendinden 40 yaş küçük öğrencilerle aynı sıraları paylaşmanın gururunu yaşıyor.

Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

İki çocuk, iki torun sahibi Çalık, çift ana dal yaparak üniversite eğitimini başarıyla sürdürüyor. Çalık'ın azmini duyanlar duyanlardan 60 yaşındaki kadını takdir ediyor.

40 yıl ev hanımlığı yapmaktan sıkılan Çalık, şimdilerde çocukları yaşındaki öğrencilerle aynı sıralarda aynı derecede yüksek notlar almanın mutluluğunu yaşıyor.

Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

"SINAVA DENEME AMAÇLI GİRDİM"

“Deneme amaçlı sınava girdim" diyen Çalık, “Eşimin desteğiyle hem TYT’ye, hem de AYT’ye girdim. AYT sonuçlarım buraya yerleşmeme neden oldu. Mutluyum, çok sevinerek geldim. Liseyi bitirdiğimiz zaman ihtilal dönemiydi. Ailem çok cesaret edemedi üniversite okutmaya. Bu zamana kadar normal ev hayatımı yaşadım. Şimdi çocuklarımın biri evlendi, biri iş sahibi oldu” dedi.

Boş zamanlarının çok olduğunu belirten Çalık, “Ders çalışma, bilgi güncelleme olanağım fazlaydı. Benden 40 yaş küçük ama arkadaş derecesinde yakın olduğum kişilerle aynı kulvarda yürümek hoşuma gidiyor. Diyarbakır’a eşimin görevi dolayısıyla geldim. Daha önce yine tayin olayıyla gelmiştim. 3 sene kaldım. Kızım burada kaldı ve burada evlendi. Sonra biz tayin olduk. 6 sene dışarıdaydım. Tekrar tayin olanağımız sağlandığında hem kızımın çocukları yanında olmak, hem de Diyarbakır’ı çok beğenmiştim, burayı tercih ettik” ifadelerini kullandı.

“HANIMLARA 50 YAŞINDAN SONRA KENDİLERİNİ GÜNCELLEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Eşinin devlet memuru olduğunu ifade eden Çalık, “Bu sene 3’üncü sınıf, 5’inci dönem olarak geçiyor. Üniversitenin sağladığı bir program var, çift ana dal. Çift ana dal da hem Halkla İlişkiler, hem Gazetecilik okuma olanağım oldu. Onu tercih ettim. Kabul edildim. Şimdi ikisini birden okuyorum. Çok güzel bir duygu" dedi ve ekledi: 50 yaşından sonra hanımların kendilerini bırakmaları değil, kendilerini güncellemelerini tavsiye ediyorum...

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...