Eskişehir’de kovulan kapıcı binayı ateşe verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eskişehir’de kovulan kapıcı binayı ateşe verdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir’de işten çıkartılan kapıcı tarafından bir sitenin 11 katlı bloğunun çatı katında yangın çıkartıldı. Yangın söndürme sistemini kapatan kapıcı birkaç sokak ötede yakalanırken yangında mal ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere mahallesinde bir sitenin çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede alevler büyüyerek tüm katı sardı. Üst katta oturanların yangını fark etmesiyle polis ve itfaiye ekiplerine haber verilerek bina boşaltıldı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yangını söndürdü.

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİNİ KAPATTI  

İddiaya göre yangını gelen şikâyetler üzerine gün içerisinde iş akdi feshedilen Yunus Emre A isimli blok kapıcısı çıkardı. İşten çıkarılması nedeniyle öfkelenen evli ve 2 çocuk babası Yunus Emre A., site yönetimine kaldığı bloğun üst katındaki daireden yarın ayrılacağını söyledi. İddiaya göre yangın söndürme sisteminin vanalarını kapatan kapıcı, hızlıca binayı terk etti. Kapıcının çıkışından sonra ise bloğun çatı katından dumanlar yükselmeye başladı.

BİRKAÇ SOKAK ÖTEDE YAKALANDI 

Yunus Emre A., Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ekipleri tarafından yangının çıktığı sitenin birkaç sokak ötesinde dolaşırken yakalandı. Şüpheli işten kovulduğu için yangın çıkardığını itiraf ettiği öğrenildi. Site yöneticisi Osman Emral, “Pazar günü genel kurulumuz vardı. Ben yönetici olarak seçildim. C bloğun kapıcısı ile ilgili yoğun şikayetler vardı. Biz de bu şikayetlerden dolayı bugün kendisine iş akdinin feshedildiğini tebliğ ettik.

BİNADA 200 KİŞİ YAŞIYOR

Tabi tebliğden sonra biz işimize bakmaya başladık. Yarın evi boşaltacağını söyledi. Ben dışarıdayken evi yaktı diye haber geldi. Komşuların söylediğine göre su vanalarını kapatmış. Evden çıkar çıkmaz üst kattan bir yanık kokusu gelmeye başlamış. Kapıcının işten ayrıldığı için yaktığını düşünüyoruz. Bir çanta ve çocuklarını alıp gittiğini güvenlik görevlileri söyledi. Güvenlik görevlileri dumanı görüp haber vermişler. Hemen yukarı çıkmışlar yanmaya başlayınca. Kapı da kapalıymış. Ben ‘kapıyı kırın, itfaiyeye yardımcı olun’ dedim. Kapıyı kırdılar. Binada 66 daire var. En az 200 kişi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eskişehir’de kovulan kapıcı binayı ateşe verdi

                           

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...