Eski vekile 300 bin $'lık kanlı pusu

Eski vekile 300 bin $'lık kanlı pusu

YAŞAM Haberleri

Adnan Yıldız'ın elindeki 300 bin dolar dolu çantayı kapmak isteyen motosikletli iki saldırgan Zeytinburnu'nu kan gölüne çevirdi.

Zeytinburnu'nda kuyumcu dükkanı ve döviz bürosu bulunan eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız'a gasp amacıyla Bakırköy'de pusu kuruldu. Motosikletli, silahlı iki saldırgan ile girilen çatışmada Adnan Yıldız'ın kendisi ve oğlu Kamil yaralanırken, eşi ve kızı ile zanlılardan biri olay yerinde hayatını kaybetti. Saatler sabah 08.40'ı gösterdiğinde Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'nda korkunç bir vahşet yaşandı. Adnan Yıldız, aracıyla evinin önünden hareket etmek üzereyken, motosikletli iki saldırgan önünü kesti ve elindeki çantayı kapmak istedi. Adnan Yıldız, içinde 300 bin dolar olduğu iddia edilen çantayı gaspçılara vermeyince saldırganlar otomobile rastgele ateş açtı. Bu sırada Yıldız'ın eşi Firuze ve 35 yaşındaki kızı Betül isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, Adnan Yıldız ve oğlu Kamil de yaralandı. Çatışmada gaspçılardan Mehmet Yeşiller (28) ise araçtan açılan ateşle hayatını kaybetti. Kamil Yıldız'ın, yaraladığı ikinci saldırgan Mehmet Beşir Artukoğlu'nu öldürmek istediği sırada araya giren vatandaşların, "Öldürme, yaşarsa konuşur" telkinleri üzerine ölümden döndüğü ileri sürüldü. Her iki saldırganın da hırsızlık ve benzer suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu bildirildi.

KAMERALARI KİM BOZDU?

Bu arada olay yeri ve çevresindeki kameraları incelemeye alan polis, Adnan Yıldız'ın evinin yanındaki çocuk yuvasındaki güvenlik kameralarının çalışmadığını tespit etti. Mahalleli ise bir süre önce yuvaya giren kişilerin kameraları etkisiz hale getirmiş olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, önceki akşam saatlerinde, içinde 300 bin dolar bulunan çantayla iş yerinden Bakırköy'deki evlerine dönen Adnan Yıldız ile Betül Yıldız'ın, yolda araçlarını siyah renkli bir otomobilin takip ettiği iddiasıyla emniyete şikâyette bulundukları öğrenildi. Bazı görgü tanıklarının ise polise, kasklı saldırganların, sabah saatlerinde olayın gerçekleştiği sokaktan motosikletle iki defa geçip çevreyi kontrol ettiğini ve olaydan önce sokağın köşesinde beklediğini gördüklerini söyledikleri kaydedildi.

Saldırganla aynı araca konulmasına aileden tepki
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesine ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla ölen anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganın cenazesi başka bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Anne ve kızının cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından aile yakınlarına teslim edildi. Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürülen cenazelerin bugün İstanbul'da defnedileceği belirtildi.
Hasan Sarıçiçek İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...