Eski konak Suriyeli yetimlere yuva oldu

Düzenleyen:
Eski konak Suriyeli  yetimlere yuva oldu

YAŞAM Haberleri

Uluslararası Hayrat İnsani Yardım Derneği, Şanlıurfa’da Balıklıgöl Yerleşkesi civarındaki bir konağı, ülkelerindeki savaşta anne veya babasını kaybeden Suriyeli çocuklar için yatılı eğitim merkezine dönüştürdü.

Uluslararası Hayrat İnsani Yardım Derneği, Şanlıurfa’da Balıklıgöl Yerleşkesi civarındaki bir konağı, ülkelerindeki savaşta anne veya babasını kaybeden Suriyeli çocuklar için yatılı eğitim merkezine dönüştürdü. Aslına uygun olarak restorasyonu yapılan evde her türlü ihtiyaçları karşılanan 50 savaş mağduru çocuk, hem eğitim-öğretimine devam ediyor hem de hafızlık, bilgisayar ve İngilizce gibi kurslara katılıp geleceğe hazırlanıyor. Derneğin il temsilcisi Abdullah Toprak “Bu çocukların bir kısmının hem anne hem babaları yok, bir kısmının ise anne veya babası vefat etmiş. İçinde sosyolog, doktor ve öğretmenlerin olduğu ekibimiz gece gündüz bu çocuklar için çalışıyor. Bilgisayar ve İngilizce kursu gibi farklı kurslar var. Bu çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için gayret ediyoruz” dedi. Suriyeli çocuklar da yeni yerlerinden ve gördükleri ilgiden çok memnun. ŞANLIURFA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...