'Erkek çocuk' ısrarı anneyi ölüme götürdü

'Erkek çocuk' ısrarı anneyi ölüme götürdü

YAŞAM Haberleri

İki kızı olan ancak ailesi erkek çocuk isteyen Gönül Söyler, 3. bebeğine hamile kaldı. Yine kız çocuğu dünyaya getiren anne masadan kalkamadı.

Adana'da Söyler ailesinin dramı... İki kızı olan ancak nbsp;ailesi erkek çocuk isteyen Gönül, 3. bebeğine hamile kaldı. Yine kız çocuğu dünyaya getiren Gönül'ün, hastaneden ölüsü çıktı. nbsp;Adana'da Gönül (32) ve Murat Söyler (32) 14 yıl önce birbirini severek evlendi. Bu evlilikten çiftin Görkem (12) ve Nehir (7) isimli iki kız çocukları oldu. Ancak ailelerin de baskısı ile Söyler çifti, bir çocuk daha yapmaya karar verdi. Gönül Söyler hamile kaldı ne var ki, 5 ay sonra 3. çocuğunun da kız olacağını öğrendi. Söyler, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne düzenli olarak kontrole gitti. Son alarak kontrole gittiğinde doktor açılma olduğunu söyleyerek, "Neden daha önce gelmediniz doğuma almamız gerekiyor" dedi. Hastaneye yatırılmasına rağmen normal doğum gerçekleşmedi. Doktor suni sancı vererek doğumu başlattı ancak bu sırada Gönül'ün babası Ali Haymanlı ve annesi Leyla Pala, "Sezeryan yapın" isteğinde bulundu. Doktor ise, normal doğuma başladığını bu safhadan sonra sezaryene geçemeyeceğini belirterek reddetti. Kanamanın durmaması üzerine ailenin de imzasıyla bu sefer de Gönül'ün rahmi alındı. Durumu iyiye gitmeyen Gönül başka hastaneye sevk edilmesine rağmen hayatını kaybetti. Bebeğin de doğum sırasında zarar gördüğü öğrenildi. Gönül'ün anne ve babası, doktoru suçlayarak, "Kızımızı o doktor öldürdü" dedi. Hastane yönetimi ise, "Kurum olarak biz değil doktor suçlu olabilir. Olay artık yargıya taşınmıştır" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...