Ergene nehri kritik seviyede! Debisi 10 kat arttı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ergene nehri kritik seviyede! Debisi 10 kat arttı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Edirne'de sağanak yağış sonrası sel meydana gelirken debisi 10 kat artan Ergene Nehri, turuncu kategoriye yükselerek kritik seviyeye yaklaştı.

Meteoroloji üst üste Edirne için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu. Salı günü başlayan yağışlar etkisini sürdürüken pek çok ilçede ev ve iş yerini su bastı. Uzunköprü İlçesinde tarlalar sel suları altında kaldı.

Ergene nehri kritik seviyede! Debisi 10 kat arttı

Sel sonrası debisi 10 kar artan Ergene Nehrinin Uzunköprü ilçesi bölgesindeki kolu da kritik seviyeye yükseldi.​

NEHRİN DEBİSİNDE KORKUTAN YÜKSELİŞ

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre yaklaşık bir hafta öncesinde debileri 7 ile 18 metreküp arasında değişen Ergene Nehrinin Lüleburgaz ve Yenicegörece bölgelerinde bugün itibariyle 220-250 metreküp seviyelerine kadar yükseldi.

Ergene nehri kritik seviyede! Debisi 10 kat arttıBölge halkı Ergene Nehrinin taşmasından endişe ederken, debilerin yükselmesi ile yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda bulunan tarihi Uzunköprü’nün gözleri suyla kaplanmış durumda.

ONLARCA İŞ YERİ SU ALTINDA KALDI

Sağanak sonrası çok sayıda iş yerini ve evi su bastı. Uzunköprü Sanayi Sitesi’nde de çok sayıda iş yeri su altında kalırken, vatandaşlar iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Ergene nehri kritik seviyede! Debisi 10 kat arttı

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...