Enflasyona inat değişmiyor: Fiyatı 3 senedir 35 lira

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Enflasyona inat değişmiyor: Fiyatı 3 senedir 35 lira

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve 18 saat pişirilerek hazırlanan kellenin fiyatı, enflasyona inat 3 senedir değişmiyor. Kuzu kellesinin 30, koyun kellesinin 35 lira olması ve fiyat artışı göstermemesi kelleye olan ilgiyi koruyor.

Kış aylarında soğuk algınlığına ve koronaya karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler kelleyi tercih ediyor. Faydaları saymakla bitmeyen ve binbir zahmetle hazırlanıp fırına sürülen koyun ve kuzu kelleleri 18 saat pişirilerek tüketime hazır hale getiriliyor.

Görüntüsü nedeniyle bazı vatandaşların yemeye cesaret edemediği ancak sevenleri tarafından da sıkça tercih edilen kelleler yoğun talep görüyor. Lezzeti ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen kellenin fiyatı ise enflasyona rağmen 3 senedir değişmedi. Kuzu kellesinin 30, koyun kellesinin 35 lira olması kelleye olan ilgiyi koruyor.

Enflasyona inat değişmiyor: Fiyatı 3 senedir 35 lira

KELLENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Sivas'ta uzun yıllardır kelle satışı yaptığını belirten Muammer Kantar, enflasyona meydan okuyan tek yiyeceğin kelle olduğunu söyledi. Kantar, "Kellelerimiz 18 saatte pişer. Satışlarımız sabah 5’te başlar, 9 gibi biter" dedi.

Kellenin faydalarının saymakla bitmediğini söyleyen Kantar, "Kelle bağışıklık sistemini güçlendirdiği için çok faydalı ve yararlı bir yiyecektir. Hiç zam gelmeyecek tek yiyecek kelledir. Kuzu kellesi 30, koyun kellesi 35 liradır. Fiyatlar uygundur. Herkesi yemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son üç yıldır kelleyi aynı fiyattan sattıklarını belirten Muammer Kantar, "Tok tutma özelliği ve proteini çok olduğu için bağışıklık sistemine iyi geliyor. Taleplerimiz iyi, sağ olsunlar Sivaslılar kelleyi severler ve yerler. Yemeyenlerin de tatmasını tavsiye ederiz. İlk yiyenlerin tuhafına gidiyor ama daha sonra çok beğeniyorlar. Görünüşüne aldanmayın" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...