En ilginç gelenek! Evlenmek isteyenler bir daha düşünüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bursa'da yaşatılan gelenek evlenmek isteyenleri şüpheye düşürecek zorlukta. Damada su taşıtıp vince astılar, su deposuna batırıp çıkardılar. O anları kameraya kaydettiler. Görüntülerde damadın halinden memnun olması ise dikkat çekti.

Bursa'da evlenmek isteyenleri ilginç bir gelenek bekliyor. Kilolarca su taşımaktan vince asılmaya kadar verilen çeşitli zorlu görevleri yerine getiren damat adayı Mustafa Akın'ın mutluluğu ise gözlerinden okunuyor.

İhlas Haber Ajansı'nı haberine göre, Dünya evine girmek için zor bir sınavdan geçen damat bütün zorlukları geride bıraktı. Bursa’nın İznik ilçesinde evlenecek damatlara, uygulanan tuhaf geleneklerden Mustafa Akın da nasibini aldı. Dünya evine girmek için elinden geleni yapan damat Mustafa Akın kendisine uygulanan tuhaf gelenekleri bir bir uyguladı.

Damat önce minibüsten 20 damacana su taşıdı, ardından arkadaşını el arabasıyla markete götürüp getirdi. Bolca kaşık kaşık bal yedirilen damada, araba yıkatıldı. Arkadaşıyla birbirine bantlandıktan sonra boynuna takılan soğanlar ısırılıp, ardından kiralanan vinçle ipte sallandırıldı. Bununla yetinmeyen arkadaşları damat Akın’ı ve can arkadaşını içi su dolu depoya vinç yardımı ile defalarca batırıp çıkardı. Vinçte asılı halde çiftetelli oynamaları ise davete katılanlar hayranlıkla izledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...