En güçlü ısırık siyah piranalarda

En güçlü ısırık siyah piranalarda

YAŞAM Haberleri

Siyah piranalar ağırlıklarının 30 katı ısırık gücüne sahip. Bu, bir Amerikan timsahının ısırığından 3 kat daha güçlü.

Siyah piranaların son derece güçlü çene kasları sayesinde ağırlıklarının 30 katına denk ısırma gücüne sahip olduğu bildirildi. Bunun doğal hayatta bir emsalinin olmadığı kaydedildi.
Köpek balıkları, sırtlanlar ve timsahlar da güçlü ısırıklara sahip olan hayvanlar ama bunlar, vücut ağırlıkları göz önüne alındığında piranaların çok gerisinde kalıyor. Bilimsel araştırmalar, piranaların tarih öncesi canavarları Tiranosorus rex'lerden bile daha güçlü ısırıklara sahip olduğunu gösteriyor. nbsp;

##tgvideo## nbsp;

Bilim adamları Brezilya'da Amazon Nehri havzasında 15 siyah pirana yakaladı ve bunların ısırma kabiliyetlerini inceledi. Scientific Reports dergisinde yayımlanan araştırmaya göre; 20 ila 37 santimetre arasında değişen boylardaki balıkların ısırma gücü ortalama 320 newton (N) çıktı. Bunun bir Amerikan timsahının ısırığından 3 kat daha güçlü olduğu ifade edildi.
Bir newton, bir kiloluk bir ağırlığı saniyede bir metre hareket ettirebilecek güce eşittir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...