El örgüleri çok moda

El örgüleri çok moda

YAŞAM Haberleri

Eskiden kış geldiğinde örgü yünleri ve şişler çıkardı ortaya. Anneler çocuklarına hırka, kazak, yelek, patik, atkı, bere; aklınıza ne gelirse örerdi. Sonra hazır giyim o kadar kapladı ki hayatımızı, şişler sandıklara kalktı, örgü yünlerinin satıldığı tuhafiyeciler birer birer kapandı.

CANAN ERASLAN

Şimdi ise ‘örgü öreyim’ dediğimizde ip alacak yer bulmakta zorlanır olduk. Özellikle büyük kentlerde... Son birkaç yıldır ise el örgüsü yeniden çok moda oldu. Hazır trikolar dahi el örgüsü formunda yapılıyor, şirketler el örgüsü ürettirip vitrinlerine koyuyor. Hâl böyle olunca şişler yeniden sandıktan çıktı, kadınlar renk renk, çeşit çeşit örgü yünleri aramaya başladı. Ardından da örgü örmeyi öğreten, modeller verenlerin olduğu siteler gözde olmaya başladı. Üstelik örgü örmenin psikolojik rahatlamaya etkisi de gerçek olduğuna göre, alın elinize şişleri... Mağazalarda 100 liradan başlayıp 300 liraya kadar uzanan ‘el örgüsü görünümlü’ kazaklar yerine, gerçekten ellerinizle örülmüş kazakları giyin.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...