Eklemlerindeki yumuşak dokular kemiğe dönüşüyor

Eklemlerindeki yumuşak dokular kemiğe dönüşüyor

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de Louise Wedderburn isimli genç kızın (19) çok nadir görülen bir hastalığı var. Kızın eklemlerindeki yumuşak dokular kemiğe dönüşüyor. Wedderburn'un birkaç sene içinde kıyafet mağazalarındaki cansız mankenler gibi olacağı ifade ediliyor.

Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP) denilen nadir genetik hastalıkla doğan genç kızın birkaç sene içinde taş kesilmesi ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olması işten bile değil. Taş adam sendromu da denilen bu hastalık dünyada sadece 700 kişide var. nbsp;
FOP'ta azami hayat beklentisi 41 sene. Buna rağmen, hastalığa teslim olmayacağını ifade eden Wedderburn, moda konusunda kariyer yapmak istiyor. Aberdeenshire'da yaşayan kız, hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarına devam ediyor. Evde de olsa okuluna devam eden Wedderburn, bir moda dergisinde ilk iş tecrübesine de başladı.
Mevcut tıpta hastalığın tedavisi yok. Wedderburn, iyice vücudunu sarmadan hastalığına tedavi bulunmasını ümit ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...