Ehliyet Sınav Sonuçları - Ehliyet Sınav Sonuç Bilgisi (12 Ocak)

Ehliyet Sınav Sonuçları - Ehliyet Sınav Sonuç Bilgisi (12 Ocak)

YAŞAM Haberleri

12 Ocak 2014 Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 12.01.2014 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Direksiyon Sınav Sonuç Bilgisi açıklandı.

12 Ocak 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü belgesi (ehliyet) sınavı 12.01.2014 ehliyet sınav sonuçları linki aşağıdadır. Direksiyon sınavına katabilmeniz için ehliyet sınavında başarılı olmanız gerekmektedir. Ehliyet Sınav sonuçlarımızı öğrenmek için TC kimlik numaramız ile sorgulama yapınız. MEB tarafından 12 Ocak Ehliyet sınav sonuçları 21 Ocak 2014 Salı günü açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları sitemizde online olarak yayınlanmaktadır.... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Belgesi - Ehliyet Sınav Sonuçlarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

12 OCAK EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

12 OCAK EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

SON EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLAR

TÜM EHLİYET SINAVLARININ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

Sınav sorularına , cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlarinternetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (06500)Teknikokullar - ANKARA adresine yapılabilecektir.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Direksiyon eğitimi sınıvına girecek adaylar, değerlendirme kriterleri arasında ilk kez yer alan ''aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme'' yeteneklerine göre de değerlendirilecek. Sınav esnasında adaylar iki bölümde belirlenen kriterlere göre değerlendirilecek. Birinci bölümde emniyet kemerini takma, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etme, aracı çalıştırma, emniyetli ve rahat kalkış yapma, hız kurallarına uyma, şerit izleme, direksiyon hakimiyeti, vites değiştirme becerisi, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etme gibi konular yer alıyor. Bu bölümü hiç hatasız geçen aday, ikinci bölümedeki kriterlere göre değerlendirilecek. Buradaki kurallara göre ise iki hata yapan sürücü adayı elenecek.

İşte 2014 yılı ehliyet sınavı tarihleri

12- Ocak 2014 Pazar

08 -Şubat -2014 Cumartesi
08 Mart 2014 Cumartesi
14- Haziran 2014 Cumartesi
12 -Temmuz 2014 Cumartesi
09 -Ağustos 2014 Cumartesi
06- Eylül 2014 Cumartesi
18 -Ekim 2014 Cumartesi
9 -06 -Aralık 2014 Cumartesi

ADAY BAŞVURU İŞLEMLERİ nbsp;
Dönem kaydı kurum tarafından doğru olarak yapılan adayların MTSAS başvurusu, adayın kayıt yaptırdığı kurs müdürlüğüne banka dekontunu teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşecektir. Yabancı uyruklu adaylar, aldıkları geçici TC. kimlik numarası ile MTSK müdürlüklerine başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Özel MTSK Modülünde açılan ekrandan aday bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. nbsp; nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...