Ege ve Akdeniz’de yangın dehşeti

Düzenleyen:
Ege ve Akdeniz’de yangın dehşeti

YAŞAM Haberleri

Alanya ve Manavgat’ta çıkan yangında yüzlerce küçükbaş hayvan telef oldu. İzmir’deki yangın sebebiyle birçok ilçeye elektrik verilemedi. Bodrum da alevlere teslim...

Antalya art arda çıkan yangınlarla sarsıldı. Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu’nda önceki sabah başlayarak rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangın, Gazipaşa ilçesi sınırlarına kadar ilerledi. Yangın sebebiyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10’a yakın ev zarar gördü. Sabah saatlerinde de Alanya’da villaların bulunduğu bölgede makiliklerde yine yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahaleyle söndürülen yangında 2 villa ve bir ev kullanılamaz hâle geldi, bir villa, muz ve meyve bahçesi ile seralar zarar gördü.  

Antalya’nın Manavgat ilçesinde de Hatipler Mahallesi’nde trafonun bulunduğu alandaki elektrik tellerinin şase yapmasıyla otlar tutuştu. Ekili alan ve zeytin ağaçlarına sıçrayan yangına müdahale edildi. 2 ahıra sıçrayan yangında 351 küçükbaş hayvan telef oldu. 
Ege ve Akdeniz’de yangın dehşeti
İzmir’in Menderes ilçesinde makilikte başlayarak ormana sıçrayan yangın, 100 hektardan fazla alanda etkili oldu. Yangın söndürme çalışmalarına çevre il itfaiyeleri de destek verdi. Karaburun ilçesindeki Manal Koyu’nda çıkan yangın geç saatlerde kontrol altına alındı. Yangın sebebiyle birçok ilçeye elektrik verilemedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, katı atık depolama alanında çıkan yangın ormana sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerindeki evler boşaltıldı, ahırdaki hayvanlar çıkarıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...