Dünyaya kuşbakışı uçuş...

- Güncelleme:
Dünyaya kuşbakışı uçuş...

Yaşam Haberleri

Uçmak kadar insanı özgür hissettiren başka bir olay yoktur. Şimdi izleyeceğiniz videoda, dünyaya tepeden bakan insanların aldığı keyfi hissedeceksiniz.

Uçma hayali, nbsp;insanoğlunun bitmek bilmeyen istekleri arasında ilk sıralarda yer alır. Hayaldi, şimdi teknoloji ile gerçek oldu!..
insanlık tarihinde sürekli karşımıza çıkan bu uçsuz bucaksız düşünceye şüphe yok ki en büyük katkıyı Hezarfen yapmıştır. nbsp;Kim bilir belki de Hezarfen ile birlikte yeni umutlara da böyle yelken açılmıştır. İzleyeceğiniz videoda insanların uçma isteğinin ne kadar özgür bir düşünce olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Dünyanın üzerinde bir kuş edasıyla süzülen insanlar bu yaptıklarını teknolojiden istifade ederek yapsalar da nbsp;aldıkları haz ve uçmanın verdiği özgürlük duygusu videoda belli oluyor. Hangi duygu ile yapılırsa yapılsın uçma isteği hiç bir zaman bitmeyecek gibi...

##Video## nbsp;


HEZARFEN AHMET ÇELEBİ KİMDİR?
Uçmaktan bu kadar bahsedipq de Hezarfen Ahmet Çelebi'den bahsetmessek olmaz tabi. nbsp;
Hezarfen Ahmet Çelebi kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insan. 17. yüzyılda Osmanlı'da yaşamış Türk bilgini olan Hezarfen Ahmet, 1623-1640 yılları arasında saltanat süren Sultan IV. Murat zamanında, uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında, "Bin Fenli" anlamına gelen "Hezarfen" olarak anıldığı biliniyor. nbsp;
İlk uçma denemelerinde, 10. yüzyıl Türk âlimlerinden İsmail Cevheri'den ilham almış. Cevheri'nin bulgularını iyice inceleyen ve öğrenen Çelebi, kuşların uçuşunu inceleyerek tarihi uçuşundan önce hazırladığı kanatlarının dayanıklılık derecesini ölçmek için, Okmeydanı'nda deneyler yapmış. Ayrıca, Leonardo Da Vinci'nin uçma konusundaki çalışmalarında kendinden çok önce bu konuda deneyler yapan İsmail Cevheri'den ilham aldığı sanılıyor.


İLK DENEME İLK UÇUŞ
1632 yılında lodos bir havada Galata Kulesi'nden kuş kanatlarına benzer bir araç takıp kendini boşluğa bırakan ve uçarak İstanbul Boğazı'nı geçip 6000 m. ötede Üsküdar'da Doğancılar'a inen Hezarfen Ahmet Çelebi, Türk havacılık tarihinin en kayda değer simalarından birisidir. Bu uçuş hakkındaki belgeler şimdiye kadar sadece Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sindeki ifadesinden ibarettir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...