Dünyanın en zehirlisi Türkiye'yi geziyor: Eskişehir, Sivas derken bir kentte daha ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünyanın en zehirlisi Türkiye'yi geziyor: Eskişehir, Sivas derken bir kentte daha ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Farklı deseniyle dikkat çeken ve taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olan örümcek Türkiye'nin dört bir yanında ortaya çıkmaya devam ediyor. Gümüşhane, Malatya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Sivas derken, dünyanın en zehirlisi bu kez Tokat'ta görüldü.

Dünyanın en zehirli örümcekleri arasında gösterilen ve görünüşü ile büyük dikkat çeken 'Argiope lobata', Türkiye'nin dört bir yanında ortaya çıkmaya devam ediyor. 'Loblu örümcek' olarak da bilinen argiope lobata vatandaşları tedirgin ederken, son görüldüğü il ise Tokat oldu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşayan bir vatandaşın dikkatini yol kenarında bulunan duvarın üzerindeki örümcek çekti. Örümceğin videosunu çeken vatandaş, internetten yaptığı araştırma sonrası örümceğin 'dünyanın en zehirli örümcekleri' arasında görülen 'argiope lobata' olduğunu öğrendi.

SİVAS'TA DA GÖRÜLDÜ

'Argiope lobata' bugün Sivas'ta da görüldü. Sivas kent merkezinde yaşayan Güney Nair, ailesi ile doğa yürüyüşüne çıktı. Bir süre yürüyüş yapan Nair, yerde büyük bir örümcekle karşılaştı. Ne tür bir örümcek olduğunu bilmeyen Nair, örümceğin fotoğraf ve videosunu kayda aldı. Bir süre gözlemlenen örümcek daha sonra gözden kayboldu.

Nair eve geldiğinde örümcek hakkında araştırma yaptı. Yaptığı araştırmada bu örümceğin daha önce Balıkesir, Gümüşhane, Eskişehir ve Malatya gibi illerde ortaya çıkan 'Argiope lobata' isimli örümcek olduğunu öğrendi. Güney Nair, örümceğin dikkat çekici olduğunu belirterek, "Eve geldiğimde küçük bir literatür çalışması yaptığımızda bu örümcek türünün argiope lobata olarak adlandırılan son derece zehirli bir tür olduğunu, ülkemizde nadiren görüldüğünü ve son zamanlarda Eskişehir ve Malatya’da da gözlemlendiğini öğrendim" dedi.

Dünyanın en zehirlisi Türkiye'yi geziyor: Eskişehir, Sivas derken bir kentte daha ortaya çıktı

ÖRÜMCEĞİ GÖRDÜ, TARLASINA GİRMEYE KORKAR OLDU

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yaşayan bir vatandaş ise tarlasında 'argiope lobata' türü örümcek buldu. Bekir Sıttık Sağlam isimli vatandaş, mısır ve yonca ekili tarlasında gezerken ağ kurmuş bir örümcekle karşılaştı. Ardından örümceğin fotoğrafını çeken Sağlam, internetten yaptığı araştırmada büyük bir şok yaşadı.

Örümceğin argiope lobata türü yani dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olduğunu fark eden Sağlam sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yonca tarlasında gezerken bu örümcek ile karşılaştım ve ilk başta biraz irkildim. Daha sonra mısır tarlasında da aynı örümceği gördüm. Haberlerde de görmüştüm ve internetten araştırdığım zehirli olduğunu fark ettim. Şu anda da tarlaya girmeye korkar oldum."

Örümceğin görüldüğü diğer iller arasında Malatya, Gümüşhane ve Eskişehir de yer alıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer faruk tuğ25 Ekim 2023 16:52

Ben bundan bir tane yakaladım

Sonraki Haber Yükleniyor...