Dünyanın en pahalı meyvesi

Dünyanın en pahalı meyvesi

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de yetiştirilen ananasın tanesi 10 bin sterlin! Üstelik ananas yetiştirilirken tonlarca at gübresi ve idrarı kullanıldı.

İngiltere'nin Cornwall bölgesinde yetiştirilen ananaslar alelade bir ananas gibi görünüyor ama tanesi 10 bin sterlin değerinde. Bu da bu ananası dünyanın en pahalı meyvesi yapıyor. nbsp;
Ananas, seralarda tropikal şartlar oluşturularak yetiştiriliyor. Ananasın yetiştirilmesinde 30 ton at gübresi ve idrarı kullanıldı. Seralarda yetiştirilen ananaslar ülkedeki zengin ailelerin sofralarını süslüyor.
Bu sene sadece 8 ananas meyvesi elde edildi. Ananaslar normalde İngiltere'dekinden çok daha sıcak ortamlarda yetişiyor. Cornwall'daki ananaslar çok nadir olmaları, tamamen organik şekilde üretilmeleri nbsp;ve oldukça zahmetli bir süreç sonrasında elde edilmeleri sebebiyle çok kıymetli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...