Dünyanın en ilginç canlısı, bilim insanları da şaşırdı!

Düzenleyen:
Dünyanın en ilginç canlısı, bilim insanları da şaşırdı!

YAŞAM Haberleri

Dünyada nadir bulunan, gerçekten var olduğuna inanılamayacak kadar ilginç hayvanlar bulunuyor. Kimi biliniyor ama ulaşılması çok zor yerlerde yaşıyor, kimisi ise bilim insanlarını bile şaşırtıyor. İşte dünyanın en garip canlılarından biri olan Pyura Chilensis...

Pyura Chilensis olarak bilinen ve diğer adı yaşayan kaya olan bu canlı Şili ve Peru kıyılarında görülüyor. Pyura chilensis'lerde; bir kayaya benzer organizmanın içindeki organlar zarla kaplı.

Deniz suyunu emiyor ve mikroorganizmaları filtreleyip sindirerek besleniyor. Balıkçılar ve yerel halk el testeresiyle bu kayaları kesip, içindeki kayısı büyüklüğündeki parçaları lokantalara satılıyor.

Ekşi ve yoğun bir lezzete sahip, çiğ veya pişmiş olarak da tüketilebiliyor.

Yaşayan kaya olarak türkçeleştirilmiş bir hayvan. Hayatı boyunca bir yere yapışıp havadaki ve topraktaki mikro organizmları emerek beslenen kaya giderek büyüyor. Kaya görünümlü olmasına rağmen içinden kanımsı bir sıvı çıkıyor. Çıkan madde aslında vanadium isimli bir element. 

Hepsi erkek olan bu canlılar spermlerini havaya salıyorlar ve yakında başka bir yaşayan kayaya yerleşmesini umuyorlar. Dışındaki bu kırmızı şeyleri yiyen insanlar var. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...