Dünyada 4 çocuktan biri yetersiz besleniyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Dünyada 4 çocuktan biri yetersiz besleniyor
Yaşam Haberleri  / AA

Dünyada açlığa karşı mücadele edilmesine rağmen, çocuklarda kronik yetersiz beslenmenin, hala büyük ölçüde görmezden gelindiği ve gelecek 15 yılda neredeyse yarım milyar çocuğun, kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Dünyada her 4 çocuktan birinin, yetersiz beslendiği bildirildi. Save The Children kuruluşunun yayımladığı rapor, dünyada açlığa karşı mücadelede gelişmeler kaydedilmesine rağmen, çocuklarda kronik yetersiz beslenmenin, hala büyük ölçüde görmezden gelindiğini ve gelecek 15 yılda neredeyse yarım milyar çocuğun, kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya olduğunu gösterdi. Raporda, yetersiz beslenmenin, dünyada her 4 çocuktan birini etkileyen, büyük bir gizli kriz olduğuna, dünyada her gün her saatte 300 çocuğun, yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi. Küresel açlık, son 20 yılda önemli ölçüde düşüş gösterirken, 2011 Küresel Açlık Endeksi'ne göre, 6 ülkede açlık oranları 20 yıl öncesinden daha yüksek. Bu ülkelerden 5'i Afrika'da bulunurken, diğerinin Kuzey Kore olduğu biliniyor.

Yaşam
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...