Düğün adeti değil Çin işkencesi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Düğün adeti değil Çin işkencesi!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Aydın’da eski usul gelenek ve görenekler eşliğinde evlenen çiftlerden Hakkı Akçan, 10 kilometre uzaklıkta oturan geline ulaşabilmek için 5 saat uğraştı. Çin işkencesine dönüşen geleneğe göre damar, halata bağlı kamyoneti çekerek metal kaşık ile yerden yumurta toplamaya çalıştı.

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Baklaköy Mahallesi’nde düğün yapan Hakkı Akçan, aynı ilçedeki 10 kilometre mesafede oturan Kızılcaköy Mahallesi’nde oturan gelini 5 saatte evine getirebildi. Yolculuğunun bir kısmını merkeple yapmak zorun kalan damar dereden taşıdığı su ile araç yıkamak zorunda kaldı.

DAMADA ÇİN İŞKENCESİ

Düğün adedi değil adeta Çin işkencesine maruz kalan damat halata bağlanan kamyoneti çekti. Gelini evlerine götürmek isteyen damat son olarak asfalt zeminde sürüne sürüne düzleştirilmiş metal kaşık ile yumurta toplamaya çalıştı. Başına gelmedik kalmayan damat yaklaşık 5 saat süren işkencenin ardından gelinine kavuşabildi. Yapılan geleneksel damat işkencesini gelin Deniz Akçan ise araçtan şaşkınlık içinde izledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...