'Döndüğümde ezan sesini çok özleyeceğim'

'Döndüğümde ezan sesini çok özleyeceğim'

YAŞAM Haberleri

Okulunu tamamlayıp ülkesine dönecek olan Mina: Siz Kore Savaşı’nda bizi koruduğunuz gibi biz de Türkiye için ‘Allah korusun’ diye dua ediyoruz.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türkiye Bursları programıyla geldiği Türkiye’de Müslüman olan Güney Koreli Mina Eom, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünde yüksek lisans programından mezun olarak ülkesine dönmeye hazırlanıyor. Antropoloji, arkeoloji veya tarih okumak için Türkiye’nin çok uygun bir ülke olduğuna değinen Mina, yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladığı için mutlu, ancak Türkiye’den ayrılacağı için üzgün olduğunu söyledi. Türkiye’de insanlardan gördüğü yardım ve samimiyeti unutmayacağını, herkes Kore’ye gelemeyeceği için borcunu nasıl ödeyeceğini bilemediğini belirten Mina “Sabah ezanı okunurken, çok duygulandım. Çünkü Kore’ye döndükten sonra bu sesi duyamayacağım. Türkiye’nin zor zamanlar yaşadığını biliyorum. Ama Türkiye’nin hiçbir zaman yalnız olmadığını hatırlamanızı istiyorum. Sizin bizi (Kore Savaşı’nda) koruduğunuz gibi biz de (Türkiye için) Allah sizi korusun diye dua ederiz” diye konuştu.

NASIL MÜSLÜMAN OLDU?
Güney Kore’deyken hep “Bu İslam nedir ki insan hayatını bu kadar etkiliyor?” diye merak ettiğini dile getiren Mina, Güney Kore’deki Müslümanları araştırdığını, Türkiye’ye geldikten sonra dil sınıfında Malezya, Pakistan, Çad ve Yemen gibi ülkelerden Müslüman arkadaşları olduğunu belirtti. Çadlı arkadaşının yanında kelimeişehadet getirerek Müslüman olduğunu anlatan Mina, “Türk halkı, Müslüman olmama benden daha çok mutlu oldu. Dinî kitaplar, başörtü, seccade hediye ettiler, benim için dua ettiler” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...