Donan şebeke borularına buharlı çözüm

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Donan şebeke borularına buharlı çözüm

YAŞAM Haberleri  / AA

Türkiye'de soğuğun bu yıl en fazla etkili olduğu kent olan Ardahan'da inşaat ustalığı yapan İvgin ve oğlu, donan su şebekelerini açmak için ilginç bir yöntem geliştirdi.

Türkiye'de soğuğun bu yıl en fazla etkili olduğu kent olan Ardahan'da inşaat ustalığı yapan Yusuf İvgin ve oğlu, bölgede kış aylarının en önemli sorunlarından olan donan su şebekelerini buharla açıp, vatandaşın susuz kalma sorununu çözüyor.

Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisine giren Doğu Anadolu'nun en soğuk ili olan Ardahan'da, bir süre önce karın etkili olmasının ardından şu sıralar hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 28 dereceye kadar düşüyor.

Hayatı olumsuz etkileyen soğuk havanın özellikle kasım ayından itibaren etkisini artırması dolayısıyla kentteki bir çok ev ve iş yerinin su boruları ile su şebekeleri buz tutuyor.

Soğuk havanın yanı sıra bu önemli sorun sebebiyle de sıkıntı yaşayan vatandaşlar, zaman zaman günlerce susuz kalabiliyor.

Özellikle açıktan geçen çok sayıda su borusunun soğuk hava ile temas etmesi yüzünden donduğu kentte, susuz kalan vatandaşların imdadına ise inşaat ustası Yusuf İvgin ile oğlu Celal İvgin yetişiyor.

Donan demir su boruları elektrikli şoklama ile açılıyor

Plastik borularda buhar yöntemini kullanan baba oğul, donan demir borulara ise elektrikli şoklama yapıyor.

Nadir olarak uyguladıkları elektrikli şoklama yönteminde buzla kaplı demir borunun her iki ucundan elektrik vererek buzu eriten baba oğul, ancak genellikle buharlı yöntemi tercih ediyor.

Kentte bu yöntemlerle çok sayıda donan su borusu veya su şebekesini açan baba oğul, hem para kazanmanın hem de vatandaşlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yusuf İvgin, günde ortalama 5 ile 40 arasında donan şebekeyi açtığını belirterek, vatandaşa güzel bir hizmet sunduğuna inandığını söyledi.

ATSO'nun donan suyunu da açtı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Genel Sekreteri İbrahim Tırpancı da yörede bu yıl aşırı soğukların etkili olduğunu ve bir çok su şebekesinin donduğunu anlatarak, personelin gece dalgınlıkla ana boru vanasını kapatması sebebiyle kurumlarının da susuz kaldığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...