Domates tarlada kaldı

/ Kaynak: İHA
Domates tarlada kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde sofralık sırık domatesler tarlada kaldı.

Yenişehir'in Menteşe köyünde domates ekimi yapan Nurettin Acar, domatesin maliyetinin 50 kuruş olduğunu belirterek, "Şu an fiyatlar 40 kuruş, fakat tüccar yine almıyor. İlk çıktığında 80 kuruş fiyatı vardı, biraz para kazandık. Ama bir aydan bu yana alıcı bulamıyoruz" dedi.
Para etmediği için tarlalara bakım yapmadıklarını belirten Acar, "Şu an domatesler tarlada çürümeye terk edildi. Bu durumda bankalara olan borçlarımızı bile ödeyemeyeceğiz" diye dert yandı.
Menteşe köyünden bir başka çiftçi Mehmet İmre de, köylerinde 5 yıldan bu yana sofralık sırık domatesi ektiklerini belirterek, "Alternatif olarak gördüğümüz bu mahsul de bizi hayal kırıklığına uğrattı. 5 yılda sadece 2 yıl mahsul para yaptı, 3 yıl hep zarar ettik. Köyümüzde 200 dönüme yakın domates ekildi. 500 bin köke yakın ekilen domates ekildi, yüzde 50'si elimizde kaldı" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...