Doğu'da kar yağışı etkili oluyor

Doğu'da kar yağışı etkili oluyor

YAŞAM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Erzurum'da yaklaşık 3 ayda, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 134 hasta kurtarıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 11, Ağrı'da 10, Ardahan'da 5, Erzurum'da 2 ve Erzincan'da 1 derece kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ağrı ve Ardahan'da 2, Kars'ta 4, Erzurum'da 5, Erzincan'da 10 ve Iğdır'da 11 derece tahmin ediliyor.
Belediye ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda karla mücadele çalışmaları yapıyor. İl Özel İdaresi ekipleri de kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma yapıyor.
Erzurum'da yaklaşık 3 ay içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 42'si doğum, 134 hasta, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince, snowtrack ve paletli ambulanslarla evlerinden alınarak, hastanelere ulaştırıldı.
Bu arada, kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 41, Cıbıltepe'de 46 ve Konaklı'da 82 santimetre ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, özellikle sabah saatlerinde sis ve pus nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 100 metreye kadar düşeceğini belirterek, sürücülerin bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları konusuna uyarıda bulundu.

HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...