Doğru diş fırçalama teknikleri nasıl olmalı? | Dişler nasıl beyazlatılır?

Düzenleyen:
Doğru diş fırçalama teknikleri nasıl olmalı? | Dişler nasıl beyazlatılır?

YAŞAM Haberleri

Diş sağlığımızın iyi olması için en önemli unsur doğru diş fırçalamaktır. Ağız bakımımızı en doğru şekilde yapmalıyız ki diş çürükleri, ağız kokusu ve dış kaybı gibi benzeri durumlarla burun buruna gelmeyelim. Ben günde 3 kere dişimi fırçalarım yine dişimle ilgili sıkıntılar yaşıyorum diyorsanız. Bir yerde kesin yanlış bir şey yapıyorsunuzdur. Peki doğru diş fırçalama teknikleri nasıl olmalı? gibi merak ettikleriniz için haberimize göz atabilirsiniz. Dişlerim inci gibi bembeyaz olsun istiyorum diye düşünüyorsanız dişler nasıl beyazlatılır?

Sağlıklı ve beyaz dişler herkesin rüyasıdır. Güzel bir gülüş hem psikolojik açıdan mutlu eder. Hem de sağlıklı bir birey olmak için ağrıların en katlanılmazı diş ağrısını çekmeden geçen huzurlu bir hayatınız olur. Peki sağlıklı dişe sahip olmak için akıllara ilk gelen soru doğru diş fırçalama teknikleri nasıl olmalı? sorusunun aynı zamanda inci gibi olması için dişler nasıl beyazlatılır? sorularının cevabını haberimizden ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Zafer Kazak, “Diş fırçası, diş ve diş eti birleşimine 45 derece açı ile yerleştirilmeli ve 10 kere dairesel olarak hareket ettirilmelidir. Fırça daha sonra bir fırça boyu ilerletilmeli ve tüm diş yüzeyleri yanak ve dil tarafında aynı şekilde fırçalanmalıdır. Çiğneme yüzeyleri ise ileri geri hareketlerle fırçalanmalıdır” dedi. Diş eti hastalıklarından ve diş çürüklerinden korumak için dişlerin günde en az 2 defa 2 dakika fırçalanması gerektiğini belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, diş fırçası ile ilgili yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

DİŞ FIRÇALAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE ASLA ISLATMAYIN

“Diş fırçalamaya başlamadan önce asla fırça ıslatılmamalıdır. Fırça başı küçük ve orta sertlikte fırçalar tercih edilmelidir. Kullanılan macun miktarı fındık büyüklüğünü geçmemelidir. Ağız temizliği, fırçalama ve diş arası temizliği aşamalarından oluşur. Sadece fırçalama yapmak hiçbir zaman tam bir temizlik sağlamaz. Fırçalama sonrası dişlerin ara yüzeylerinin temizlenmesi amacıyla diş ipi ya da arayüz fırçası kullanılmalıdır. Bu ürünlerin günde bir defa kullanımı uygundur.”

AĞIZ BAKIMI

Ağız bakımını desteklemek için gargaraların kullanılabileceğini kaydeden Kazak, “Ağız gargaralarının kullanımı hiçbir zaman diş fırçalamanın ve/veya diş arası temizliğinin yerine geçmez. Sadece destekleyici etkiye sahiptir. Her marka fırçanın boyutu, şekli, fırça kıllarının dizilişi ve kılların sertliğine göre farklılık göstermektedir. Sert kıllara sahip diş fırçaları diş minesine zarar verebileceği ve diş eti çekilmesi yapabileceği için tercih edilmemelidir” diye konuştu.

Doğru diş fırçalama teknikleri nasıl olmalı? | Dişler nasıl beyazlatılır?

DİŞLER NASIL BEYAZLATILIR? İŞTE BİTKİSEL ÖNERİLER

1. Diş sararmasına çözüm: Fesleğen:

Fesleğen diş beyazlatmada kullanılan etkili çözümlerden biridir. Diş beyazlatmanın yanı sıra diğer ağız ve diş sağlığı sorunlarında da oldukça etkilidir. Diş minesini ve diş yapısını korumaya yardımcı olur.
– Fesleğen yaprakları güneşte kurutulur. Ardından ezilerek toz haline getirilir. Bu toz diş macunu ile karıştırılır ve her gün kullanılır.

2. Diş beyazlatmak için ne yapmalıyız: Diş beyazlatmak için tuz:

Sarı dişlerin beyazlatılmasında tuz da oldukça etkilidir.
– Biraz tuz ile dişler ovalanabilir. Bu işlem dişlerin temizlenmesini ve beyazlamasını sağlar. Ancak çok fazla baskı yapılmamalıdır. Tuz diş minesinin çizilmesine neden olabilir.
– Biraz tuz diş macununa eklenerek de kullanılabilir. Dişler düzenli olarak fırçalandığında beyaz dişlere kavuşulabilir.

3. Diş beyazlatmak için evde ne yapılır: Portakal kabuğu:

Portakal kabuğu; ağız kokusu ve diş sararması için kullanılan mükemmel bir çözümdür.
– Bir portakal kabuğu ile dişler her gece yatmadan önce ovulabilir. Aynı zamanda portakal kabuğu kalsiyum ve C vitamini içeriği ile ağız içindeki mikropları öldürmeye yardımcı olur.
– Diş beyazlamasının yanı sıra nefesin tazelenmesine de yardımcı olur.
– Portakal kabuğu tozu diş masununa karıştırılarak da kullanılabilir. Düzenli olarak kullanıldığında dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Her gün kullanılabilir.

4. Diş beyazlatmanın yolları: Havuç:

Havuç lif içeriği ile sarı dişlerin beyazlatılmasında oldukça etkilidir. Diş minesi üzerinde biriken plak tabakasının temizlenmesine yardımcı olur. Göz sağlığı için yararlı olan havuç aynı zamanda ağız sağlığı için de oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

 5. Dişleri beyazlatma yöntemleri: Neem yaprağı:

Neem yaprakları diş beyazlatma etkisi ile ağız sağlığı için de kullanılabilir. Özellikle sarı dişlerde etkilidir. Sarı dişlerden kurtulmak için en iyi ev ilaçlarından biridir.
– Neem yaprakları ile dişler ovulabilir.
– Gün içerisinde birkaç kez neem yaprağı çiğnenebilir. Ancak yutulmamalıdır.
– Neem yaprakları diş beyazlatma özelliğinin yanı sıra kötü nefes kokusunun da azalmasına yardımcı olur. Dili de temizler.
– Biraz neem yağı diş macununa eklenerek dişler fırçalanabilir.
– Neem bitkisi doğal anti bakteriyel ve anti septik özelliklere sahiptir. Bu nedenle nefes ve ağız tazelemek için ve beyaz, parlak dişler için kullanılabilir.

6. Dişleri beyazlatmak için ne yapmalı: Karbonat diş beyazlatır mı?

Karbonat, sarı dişlerin beyazlatılmasında oldukça etkilidir. Ağız boşluğunda bulunan asitlerin nötralize edilmesine yardımcı olur.
– Biraz karbonat ile dişler hafifçe ovulabilir. Ancak çok fazla baskı yapılmamalıdır. Sert hareketler diş minesinin zarar görmesine neden olabilir.
– Karbonat ve tuz karıştırılarak da kullanılabilir.
– Ayrıca karbonat diş macununa eklenerek dişler bu diş macunu ile fırçalanabilir.

7. Diş beyazlatmak için limon:

Limon asidik içeriği ile dişlerin temizlenmesine yardımcı olur. Doğal bir beyazlatıcı olan limon diş üzerine doğrudan uygulanabilir.
– Limon suyu dişlere uygulanır ve dişler hafifçe ovulur. Limon tükürük üretimini de artırır.
– Eşit oranda su ve limon suyu karıştırılır. Bu karışım her yemekten sonra gargara olarak kullanılabilir. Bu karışım diş beyazlatmanın yanı sıra kötü ağız kokusunu da giderir.

8. Çilekle diş beyazlatma:

– Çilek ezilerek püre haline getirilir.
– Dişler çilek püresi ile hafifçe ovulur. Malik asit içeren çilek diş beyazlatmada oldukça etkilidir.
– Çilek püresi biraz karbonat ile karıştırılarak da kullanılabilir.

9. Muz kabuğunun diş beyazlatma etkisi:

Muz kabukları da sarı dişleri beyazlatmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. Mükemmel bir diş beyazlatıcıdır.
– Muz kabuğu ile dişler ovulur. Yaklaşık 15 dakika bekletildikten sonra ağız çalkalanır.
– Muz kabuğu rendelenerek diş macununa eklenir ve dişler bu macun ile fırçalanır.

10. Diş beyazlatma için elma sirkesi:

– Bir çay kaşığı sızma zeytinyağı ile bir kase elma suyu ve bir çorba kaşığı elma sirkesi karıştırılır. Bu karışıma diş fırçası daldırılır ve dişler fırçalanır.
– Düzenli olarak uygulandığında dişlerin beyazlamasına yardımcı olur.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...