Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi

/ Kaynak: AA
Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da Sevgi Evleri'nde barınan 50 çocuk, ilk kez yakından görme fırsatı buldukları askeri helikopterlere binerek gönüllerince eğlendi.

Valilik ve Jandarma Bölge Komutanlığınca SODES kapsamında yürütülen proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde barınan 50 çocuk, ilk kez yakından görme fırsatı buldukları askeri helikopterlere binerek gönüllerince eğlendi.Jandarma Bölge Komutanlığı'nın "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan 50 çocuk ilk olarak sinemaya götürüldü. Öğrenciler daha sonra Jandarma Bölge Komutanlığı Sosyal Tesislerinde rütbeli askerlerle yemek yedi. Eğitimli köpek timlerinin gösterisini izleyen çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör ve Vali Mustafa Cahit Kıraç öğrencilere hediyeler dağıttı. Vali Kıraç, yaptığı konuşmada, proje kapsamında öğrencileri misafir etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, "Bu projelerin amacı çocukların, kadınların, gençlerin ve yaşlıların hayatlarını kolaylaştırmaya yöneliktir" dedi.Vali Kıraç, Diyarbakır Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen SODES projeleri kapsamında özellikle çocuklara, gençlere ve yaşlılara yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Diyarbakır'da uygulamaya koyduğumuz 81 ayrı proje bulunuyor. Bu projelere yaklaşık 1 milyon 100 bin lira kaynak harcanıyor. Bu projelerin amacı çocukların, kadınların, gençlerin ve yaşlıların zor durumdaki yaşamlarından kurtararak, hayatlarını kolaylaştırmaya yöneliktir. Bu insanların hayatını kolaylaştırmak için sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Bireyin toplumsal yaşam içindeki uyumunu ve sosyal barışı sağlamada insanların bazı zorluklar çektiği gerçektir. Birliğimiz, bütünlüğümüzü ve beraberliğimiz daim olsun. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin sürekli kaynaşması lazım."
Askerlerin keplerini takan çocuklar, ilk kez yakından gördükleri askeri helikopterlerin içerisinde ve önünde fotoğraf çektirdi.
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca yürütülen "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında 17 ilçeden 50'şer kişilik gruplar halinde 850 öğrencinin ağırlanması hedefleniyor.
Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi
Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi
Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi
Diyarbakırlı çocuklar askeri helikopterlere bindi

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...