Diyarbakırlı 20 harflik soyadını 37 harfe tamamlayacak

/ Kaynak: AA
Diyarbakırlı 20 harflik soyadını 37 harfe tamamlayacak

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da kamu kurumunda memur olan kişi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 20 harften oluşan soyadını 37 harfe çıkarmak istiyor.

Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 59 yaşındaki Mehmet Neytullah Uçarturnagurbetgezer, babasının sürekli gurbette olmasından dolayı seçtiği 20 harften oluşan soyadını 37 harfe çıkarmak istiyor.


20 HARFLİK SOYADINI 37 HARFE UZATACAK
Türkü sözü gibi soyadına sahip olan Uçarturnagurbetgezer, duyanları şaşırtan soyadı ile tanınmanın mutluluğunu yaşıyor. Uçarturnagurbetgezer, 20 harften oluşan soyadı ile yetinmeyip, Torba Yasa ile mahkeme kararına gerek kalmadan Nüfus Müdürlüğüne başvurarak soyadını "Uçarturnagurbetgezerdiyardiyarellerde" yapma kararı aldı.


REKORLAR KİTABI'NA GİRMEYİ HEDEFLİYOR
Soyadının yanı sıra çevresinde çaldığı sazı ve söylediği türkülerle tanınan Uçarturnagurbetgezer, soyadını daha da uzatarak Türkiye'de en uzun soyadına sahip kişi unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.


"BABAMIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİM"
Uçarturnagurbetgezer, Dicle ilçesinde dünyaya geldiğini, Akçakaya soyadına sahip babasının gurbette bulunması nedeniyle soyadını Uçarturnagurbetgezer ile değiştirdiğini söyledi. Babasının soyadına, "Diyar diyar ellerde" kelimelerini de eklemek istediğini ancak o zaman kimliğe sığmayacağı gerekçesiyle kabul edilmeğini ifade eden Uçarturnagurbetgezer, "Babamın isteğini yerine getirerek soyadımı 37 harfe çıkarıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacağım" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...