Dilimlenerek tüketilen ekmek taze kalıyor
Kaynak: CHA

Uzmanlar, ekmeğin dilimlenerek tüketilmesinin bayatlamayı geciktirdiğini ifade etti.
Katkı maddesi kullanılmadan üretilen bir ekmeğin normal şartlarda taze kalma süresinin yaklaşık 36 saat olduğunu belirten uzmanlar, dilimlenerek tüketilmesinin bayatlamayı geciktirdiğini ifade etti. Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş Genel Müdürü Mustafa Bektaş, ekmeği bayatlamadan muhafaza etmenin püf noktalarını anlattı: "Ekmeği yeterince soğuduktan sonra ambalajlamalı. Küflenmemesi için buharlaştırılmaması gerekir. Ekmeğin dilimlenerek tüketilmesi bayatlamayı geciktirir ve ekmek israfını azaltır. Ekmek bozulmadan buzdolabında saklanabilir. Derin dondurucuda -21 derecede taze olarak uzun süre kalabilir."
Kaynak: CHA