Devlet Mukaddes için seferber oldu

Devlet Mukaddes için seferber oldu

YAŞAM Haberleri

Hakkari’de nefes borusuna oyun hamuru kaçması sonucu rahatsızlanan altı yaşındaki Cevahir Mukaddes Akar’ın sağlığına kavuşması için devletin tüm imkânları sunuldu.

Hakkâri’de 12 Kasım 2019’da gittiği kreşte rahatsızlanan Akar, Hakkâri Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Van’a gönderildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tedavi altına alınan minik Cevahir’in çocuk yoğun bakım ünitesi olan bir merkeze sevk edilmesi gerektiğine karar verildi.
Bunun üzerine 23 Ocak’ta TSK’ya ait ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilen Cevahir, Bilkent Şehir Hastanesinde 77 gün yatırıldı. Doktorların, kalan tedavisinin Hakkâri Devlet Hastanesinde devam etmesini uygun gördüğü Cevahir, koronavirüs sebebiyle araçla yolculuğun riskli olmasından dolayı bu kez Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Van’a, buradan da ambulansla Hakkâri’ye götürüldü. Devletin tüm imkânlarının seferber edildiği minik Cevahir, bir süre daha hastanede gözetim altında tutulacak. Kızı için hastanelerin, ambulans uçakların, bütün imkânların seferber edildiğini anlatan anne Şükran Akar “Çok iyi ağırlandık, devlet yetkililerimiz ne gerekiyorsa fazlasıyla yaptı. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...