Dev savunma sanayi şirketlerine kafa tuttu, koronaya yenildi

Düzenleyen:
Dev savunma sanayi şirketlerine kafa tuttu, koronaya yenildi

YAŞAM Haberleri

Savunma sanayii alanında ürettiği yerli ve milli cihazlarıyla tanınan Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, 25 gündür koronavirüsle verdiği mücadeleyi bugün kaybetti.

Gaziantep’te evinin bir katında ürettiği yerli ve milli cihazlarla dev savunma sanayi şirketlerine tek başına kafa tutan kaşif Şeyh Müslüm İncedal'dan acı haber geldi.

27 Ocak'ta koronavirüse yakalanan 2 çocuk babası İncedal, kentteki özel bir hastanede tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen İncedal, yoğun bakımda 25 gündür verdiği hayat mücadelesini bugün kaybetti. 

İncedal, yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava radar sistemi Video Optik Radar’la (VİDAR) ses getirdi. Lazer optik sistemle çalışan çok sayıda teknik istihbarat cihazı üretti. Cihazlarıyla TEİ, Aselsan ve Havelsan gibi savunma sanayii şirketlerinin dikkatini çekti.

Ürettiği cihazlar, TSK’nın düzenlediği çok sayıda askeri operasyonda kullanıldı. Cihazları Pakistan, Hindistan, Çin ve İsrail gibi dış ülkelerden de talep gördü. 

Merhum, geçtiğimiz yıl Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) düzenlediği “Gaziantep’in Yıldızları” ödül töreninde Dijital Dönüşüm Kategorisi'nde ödül aldı. Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) tarafından da “Yaşadığı Toplum İçin Fark Oluşturan Girişimci” ödülüne layık görüldü.

İncedal, son olarak ürettiği Damar Görüntüleme Cihazını Sağlık Bakanlığına hibe etmek istiyordu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...