Denizi çöplük gibi kullanıyoruz

Düzenleyen:
Denizi çöplük gibi kullanıyoruz

YAŞAM Haberleri

12 profesyonel dalgıç denizden, otomobil lastiğinden aküye, çizmeden klozete kadar iki traktör römorku dolusu atık çıkardı

Bodrum’da mavi yolculuğun başladığı Gerence Koyu’nda yapılan deniz dibi temizliğinde iki traktör römorku dolusu katı atık toplandı. 12 profesyonel dalgıç, “Cevat Şakir’in izinden Gökova’ya” sloganıyla ‘mavi yolculuk’ programında yer alan Gökova Körfezi koylarında 1 ile 30 metre arasında değişen derinliklerde deniz dibi temizliğine başladı. Gerence Koyu’ndan başlatılan temizlik çalışmalarına ‘Selene’ isimli ahşap yat ile katı atık toplama teknesi ‘Venüs’ de eşlik etti. Bodrum Denizciler Derneği ile Barbaros Yatçılığı’nda destek verdiği etkinlikte Bodrum aşığı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın romanlarında, öykülerinde, şiirlerinde sıkça övgüler yağdırdığı mavi yolculuk rotalarından Gerence Koyu’nda dalgıçlar, sudan otomobil lastiğinden aküye, çizmeden klozete kadar pek çok atık çıkardı. Toplanan iki traktör römorku dolusu atık imha edilmek üzere belediye çöplüğüne götürüldü. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Amacımız denizin kirletilmemesini sağlamak. Bu konuda kamuoyunda ciddi bir bilinçlenme gerçekleşti ama yeterli değil. Hâlâ birileri yiyip, içtiklerini çöpe değil denize atmaya devam ediyor. Çevreyi koruma bilincini artırmak için başlattığımız çalışmayı devam ettireceğiz” dedi.  

Denizi çöplük gibi kullanıyoruz

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...