Denizanası teyakkuzu

Denizanası teyakkuzu

YAŞAM Haberleri

TBMM Çevre Komisyonunda denizi kirletenlere ve müsilaja karşı yeni tedbirler alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Marmara Denizi’nde yapılan koruma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi ANKARA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar,, özellikle iklim değişikliğinin etkisiyle deniz suyunun ısınmasının denizlere olumsuz etkilerine dikkat çekti. Birpınar “Pusula denizanalarının yine hem Ege’de hem Akdeniz’de hem de Marmara’da çok ciddi büyüdüğünü ve bunların 50 santimetreyi geçtiğini ve dokunduğu zaman insanlarda kalıcı hasarlar bıraktığını görüyoruz. Suların ısınmasıyla ortaya çıkan balon balıklarından sonraki en büyük tehlike. Belki biz insanoğlu olarak birbirimizle uğraşırken, ‘o yaptı, bu yaptı, yapmadı’ derken, bu yeni tehlikeler de maalesef karşımıza çıkacak. Tedbirleri almamız lazım” dedi.

30 BİN DENETİM

Müsilaj ve deniz temizliği konusunda  da konuşan Birpınar: Zaten çok stres altında olan Marmara Denizi’nde yıllar evvel yapılmış derin deşarj izni verilmesi stresi daha fazla artırmış. Çünkü çok fazla nüfus artışı var ve sanayi yıllardan beri orada birikmiş. Arıtma tesisleriyle ilgili belediyeler hiçbir tesis yapmadı. Sadece iki şey yapıldı. Arkadaşlarımız, son 44 günde 7 bin 855 tesis ve 23 bin 119 gemi denetimi yaptı. Fakat İstanbul ve o havzadaki arkadaşlarımız yetmiyor, bu sebeple bütün şehirlerdeki denetimci arkadaşlarımızı o havzaya getirdik. Günde 200 kişilik bir ekiple 44 gündür denetim yapılıyor. 30 binden fazla çevre denetimi gerçekleştirdi. 124 işletmeye 21,5 milyon lira, 7 gemiye ise 36,5 milyon lira olmak üzere toplamda 58 milyon lira para cezası verdik” dedi.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...