Deniz Feneri, 'Acil servis gibi 7/24 çalışıyoruz'

Deniz Feneri, 'Acil servis gibi 7/24 çalışıyoruz'

YAŞAM Haberleri

'Yılın belli aylarında ortaya çıkıp diğer zamanlarda kaybolan bir yardım kuruluşu değiliz. Herkesin kapısını çalma ihtimali bulunan bir iyilik merkeziyiz."

SUNUŞDeniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ile bu özel nbsp;günlerde, "yardımlaşmanın ve veren elin bereketinin önemine vurgu yaptığı" bir sohbet için derneğin genel merkezinde bir araya geldik. 570 bin aileye, 1 milyon kişinin üzerinde bağışçı ile ulaşan yardımseverlerin buluştuğu bir hayır kurumu Deniz Feneri... Yaşanan olumsuzlukları ve karalama kampanyalarını geçen yıl geride bırakıp, aynı kararlılıkla yollarına devam ediyorlar. Sözü, Genel Başkanı'nın bizimle paylaştığı, aynı zamanda derneğin ramazan sloganı ile bitirelim, "İyilik elini uzatana, dua eli açılır..."
Ellerimizin yönü hep iyiliğe doğru olsun...
İyi pazarlar...



nbsp;Deniz Feneri, 'Acil servis gibi 7/24 çalışıyoruz'

DEPOLAR, YARDIM KOLİLERİYLE DOLU nbsp;
Deniz Feneri Derneği, 15 yıl önce çıktığı iyilik yolculuğuna samimiyet ve kararlılıkla devam ediyor. Derneğin genel merkezindeki depolarını gösteren Başkan Mehmet Cengiz, nbsp;"Bu derneği ve benzerlerini kuran, destekleyen, yaşatan herkesten Allah razı olsun" dedi. nbsp;



Deniz Feneri'nin ramazan ayı vesilesiyle aracılık ettiği hizmetler nelerdir?
Deniz Feneri, kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu ramazan da ulaştırdığı yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi aileyi ve sunduğu birbirinden farklı projeleri ile hayırseverleri mutlu ediyor. Deniz Feneri yurtiçinde, ihtiyaç sahibi 100 bin aileye (yaklaşık 500 bin kişiye) ramazandan 2 hafta önce gıda kolisi ulaştırmaya başladı. Dağıtımlarımız devam ediyor. Bu ay, özellikle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımlarımıza ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda 10 bin aileye 30 bin yardım paketi hazırlandı. Yardımlarımız sürüyor. Bugün Suriye çok zor durumda, biz ise ferah içerisindeyiz. Bu dönem bize Suriyeli kardeşlerimize ensar olma vazifesi düşmüştür.


İyilik eli uzatan vatandaşların yaptığı yardımları hangi yöntemlerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorsunuz?
Nakit yardımları ihtiyaç sahibinin en yakınındaki bir banka şubesine gönderiyoruz. Vatandaşımız kimliğini gösterip yardımını alıyor. Ayni yardımlarda ise, sabit ya da gezici giyim mağazalarımızda ihtiyaç sahibi bizzat seçerek alıyor yardımını. Gıda yardımlarını çoğunlukla ailenin adresine teslim ediyoruz. Zaman zaman da giyim yardımıyla birlikte mağazada teslim ediyoruz. Ev eşyası, temizlik malzemesi gibi yardımları da adrese teslim ediyoruz.


Deniz Feneri'nin yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere yönelik ne tür yardımları oluyor?
Bugüne kadar 55 farklı ülkede yardım faaliyeti yaptık. Afrika'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Uzakdoğu'da... Pek çok ülkeye ya deprem, sel, yangın gibi bir afet sonrası gittik yahut ölümlere sebep olacak kadar derin açlık felaketinin acılarını bir nebze azaltmak üzere. Ulaştırdıklarımız arasında akla gelebilecek bütün yardım kalemleri vardı. Kalıcı konut, okul, yurt, cami yapımından gıda, giysi dağıtımına kadar. Ayrıca bazı ülkelerde yetim projelerimiz devam ediyor. İçme suyu veya sulama için kuyular açıyoruz.


Fıtır sadakası ile zekât infakında bulunmak isteyen vatandaşlar size nasıl ulaşır?
Çağrı merkezimize ulaşıp kredi kartları üzerinde bağışlarını yapabilirler. Derneğimizin neredeyse bütün bankalarda hesabı var. O bankalardan birisine gidip masrafsız bir şekilde bağış yapabilirler. Deniz Feneri'nin internet sitesi üzerinden kredi kartı ile online bağış yapabilirler. Çok sayıda bağış kanalımız var ve hepsi çok pratik.


Yılın tamamına yayıldığını gördüğümüz Deniz Feneri'nin yardımları hakkında genel bilgi verir misiniz?
Deniz Feneri dönemlik, mevsimlik yardımlar yapan, yılın belli aylarında ortaya çıkıp, diğer zamanlarda kaybolan bir yardım kuruluşu değil. Deniz Feneri bir hastanenin acil servisi gibi 7 gün 24 saat, 365 gün esasıyla çalışıyor. Doktorlar ve hastaneler için, "Allah muhtaç etmesin, yokluğunu da vermesin" şeklinde dua edilir. Deniz Feneri de hemen herkesin muhtaç olup kapısını çalma ihtimali bulunan bir iyilik merkezi. Bu merkezlere gözümüz gibi bakmalı, korumalıyız. Bizim ihtiyacımız olmasa bir yakınımızın, komşumuzun, hemşehrimizin ihtiyacı olur. Bu derneği ve benzerlerini kuran, destekleyen, yaşatan herkesten Allah razı olsun.



Bazı Ramazan projeleri
Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprüyüz


gt; Bir Kumanya da Sen Bağışla
Bu proje kapsamında ramazan öncesinden başlayarak 100 bin aileye gıda kolisi dağıtılıyor. Hayırseverler, içinde kuru gıda ve kahvaltılık malzeme bulunan 25 TL ve 50 TL'lik gıda kolilerinden bağışlayabilir. nbsp;


gt; Çocuk Kolisi
Bu ramazan boyunca içinde çikolata, bisküvi, kraker, kitap, oyuncak gibi çocukların sevdiği malzemeleri içeren özel çocuk kolileri ile 2500 çocuk sevinecek.


gt; Bayramlık
Hayırseverler, 60 TL katkıda bulunarak bayram öncesinde yoksul ya da yetim çocuğu sevindirebilir; ona bayram günü arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşatabilirler. nbsp;


gt; nbsp; Bayram Harçlığı
Bu bayram bin öksüz ve yetim çocuk, Deniz Feneri'nin kendilerine ulaştıracağı 50 TL bayram harçlığıyla mutluluktan uçacak.


gt; nbsp;Gelemeyene Gidiyoruz
Ramazan ayında her gün iftar vaktinde 27 bin öğün yemek, Ankara ve İstanbul'da gönüllüler aracılığıyla, yemek pişiremeyecek kadar yardıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlıların sofralarına ulaştırılıyor. nbsp;


gt; nbsp;Ağızlar Tatlanacak
Deniz Feneri, Kadir Gecesi işlek meydanlarda 50 bin kişiye lokum, şeker ve aşure dağıtarak ağızları tatlandıracak. nbsp;


gt; Misafirhane
Yakınlarının tedavisi için İstanbul ve Ankara'ya gelen; kalacak yerleri olmadığından sokaklarda gecelemek zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine Deniz Feneri kapılarını açıyor. Bağışçılar, bir hasta yakınının 1 günlük nbsp;ihtiyacını 30 TL ile karşılayabilir.

Gurbet KALAY ZORBA

Gurbet'le Renkler ve Sesler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...