Deniz dibi canavarları!

Deniz dibi canavarları!

YAŞAM Haberleri

Denizin binlerce metre derinliklerinde, tamamen karanlık ortamlarda yaşayan canlılar, Amerikalı biyologlar tarafından incelemeye alındı.

İnsanlar tarafından nadiren görülen deniz canlıları California'daki bir akvaryumda inceleniyor. nbsp;
Korkunç görünümleriyle dikkat çeken hayvanların fotoğrafları David Wrobel tarafından çekildi. Fotoğraflar, deniz diplerinin bilinmeyen dünyasındaki canlılara yakın bir bakış sağladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Monterey Körfezi Akvaryumu'nda çekilen net ve çarpıcı fotoğraflar, bilim adamlarının işlerini kolaylaştırdı. Harvard Tıp Okulu'ndan bir veri analiz uzmanı, "Bu fotoğrafları seviyorum. Fotoğraflar nadiren görülen ve fotoğrafları da nadiren çekilen hayvanları gösteriyor. Deniz dipleri son derece garip görünümlü canlılara ev sahipliği yapıyor" dedi.
Deniz dipleri, yaşamak için son derece çetin bir ortam sağlıyor. Sıcaklık nadiren 3 santigrat dereceye ulaşıyor, oksijen seviyesi çok düşük, güneş ışığı da ancak 200 metre derinliğe kadar ulaşıyor. Bu yüzden okyanusların yüzde 90'ı gözden uzakta. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...