Denemek için boş tarlaya ekti, gördüğü manzara karşısında şoke oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Denemek için boş tarlaya ekti, gördüğü manzara karşısında şoke oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde boş araziye denemek için enginar eken 71 yaşındaki vatandaş tarlanın son halini görünce gözlerine inanamadı.

Bursa’da eşini hastalığı sebebiyle kaybeden Abdülkadir Kayacı, Kastamonu’nun Tosya ilçesine taşınarak, internette bulduğu boş bir araziyi kiraladı. Kiraladığı bağda çeşitli meyve ve sebze yetiştiren Kayacı, atıl durumdaki araziye deneme amacıyla enginar dikti. Sürpriz bir şekilde yetişen enginarlar mahsulü karşısında büyük şok yaşayan Kayacı, ürünleri hasat etmeye başladı. Abdülkadir Kayacı hobi olarak başladığı işten kazanç sağlamaya başladı. Kayacı, karaciğer başta olmak üzere tüm hastalıklara iyi geldiği söylenilen enginarı yetiştirmeleri için çağrıda bulundu.

Denemek için boş tarlaya ekti, gördüğü manzara karşısında şoke oldu

“BUNU EKEN KARLI BİR İŞ YAPMIŞ OLUR”

Yetişen ürünün rekoltesi karşısında şaşkınlık yaşadığını belirten Abdülkadir Kayacı, "Boş zamanlarımda atıl durumda olan araziye deneme yapmak için enginar diktim. Kendime çorbalık için bir iki tane yetiştirmeye başladım. Baktım, Tosya’da enginar yetişiyor. Tam ilgilenemesem de yetişiyor. Niye Tosya’da ekmiyorlar? Bildiğim kadarı ile karaciğere çok faydası var. Tosya’nın her toprağında yetişen bir bitki. Tosyalı çiftçiler neden bunu ekmiyor, anlamış değilim. Tosyalılar bunu tanısın, eksin, üretsin, şifa olarak yesinler. Enginardan yemek, salata, her şey yapılıyor. İnsanlarımız biraz çekingen ama herkes bunu eksin. Bu memlekette bu oluyor. Bunu eken karlı bir iş yapmış olur. Hem bol bol yerler hem de iyi de para kazanırlar" dedi.

Denemek için boş tarlaya ekti, gördüğü manzara karşısında şoke oldu

                                        

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...