Davulun sesi yetimlere bayramlık oldu

Düzenleyen:
Davulun sesi yetimlere  bayramlık oldu

YAŞAM Haberleri

İnegöl’de 26 yıldır ramazan aylarında vatandaşları sahura kaldıran davulcu İbrahim Mete, bu yıl topladığı bahşişlerle 11 yetim çocuğu giydirerek bayram sevinci yaşattı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 26 yıldır ramazan aylarında davulculuk yapan 56 yaşındaki İbrahim Mete, bu sene kazandığı bahşişlerle yetim çocuklara bayramlık aldı.
İlçede bazı fabrikalarda asgari ücretle çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Mete, 1990 yılından bu yana ramazan aylarında ilçede vatandaşları davuluyla sahura kaldırıyor.
Kazançlarıyla üç çocuğunu okutan Mete, bu sene topladığı bahşişlerle 11 yetim çocuğu bir alışveriş merkezine götürerek tepeden tırnağa giydirdi.
Mete, kazandığı asgari ücret ve bahşişlerle üç çocuğunu okutup bugünlere getirdiğini söyledi. Büyük kızının öğretmen, küçük kızının muhasebeci olduğunu, oğlunun ise bu yıl üniversiteye başlayacağını belirten Mete, şöyle devam etti:
“Ramazanda kazancımız belli olmuyor. Halkın cebine kalmış bir şey. Her gün saat 01.30’da davul çalmaya başlıyorum, 03.00 gibi bırakıyorum. Bir saat davul çalıyorum, yarım saat bahşiş topluyorum. Bahşişi de halkın yüzde 30’u ancak veriyor. Bu sene topladığım bahşişlere ihtiyacım yoktu. Gittim, davul parasıyla 11 çocuğu giydirdim.”
İmkanı olması halinde daha fazla çocuğa yardım etmek istediğini dile getiren Mete, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasında kendisine mahalle muhtarlarının yardımcı olduğunu sözlerine ekledi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...