D-100 Karayolu'nda kaza

D-100 Karayolu'nda kaza

YAŞAM Haberleri

Pendik D-100 karayolunda tonlarca demir yüklü tırın otomobile çarptıktan sonra bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen kazada ortalık savaş alanına döndü.

Kaza saat 11.00 de meydana geldi. İddialara göre D-100 karayolu Güzelyalı mevkiinde Pendik istikametine doğru yokuş aşağı giden 34 EB 3061 plakalı tırın sürücüsü Hacı Ahmet Orakçı, şerit değiştirmek isterken Emine Çakmak'ın kullandığı 34 AP 2126 plakalı otomobile çarptı. Otomobil tır ile bariyer arasında sıkışarak yaklaşık 50 metre sürüklendi. Tır daha sonra karayolunun ortasındaki bariyerlerin yaklaşık 50 metrelik bölümünü de parçalayarak karşı şeride geçti.
Kazada demir yüklü olan tırın dorsesi de ters döndü. Kazanın ardından tır sürüsü kabinde sıkışırken otomobil sürücüsü de ağır yaralandı. Kazayı gören çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevkedildi. İlk olarak ağır yaralanan otomobil sürücüsü Emine Çakmak sağlık ekipleri tarafından ambulansa konularak hastaneye kaldırılırken sürücü kabininde sıkışan tır sürücüsü Hacı Ahmet Orakçı'da itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarıldı.
Bir görgü tanığı "Tır biraz hızlıydı, ilk olarak otomobile çarptı, daha sonra bariyerlere çarparak yolun karşısına geçti. Her yeri toz kapladı" diye konuştu. D-100 karayolunu savaş alanına çeviren kazanın ardından yolun her iki şeridi de trafiğe kapandı. Daha sonra polis ekipleri tek şeritten kontrollü olarak sağladı. Kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Kaza yapan araçların çekilmesi ve yolun temizlenmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili olarak araştırma başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...