Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İHA ve SİHA açıklaması: 'Üretimine yetişemiyoruz'

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İHA ve SİHA açıklaması: 'Üretimine yetişemiyoruz'

YAŞAM Haberleri

53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İHA ve SİHA'larla ilgili konuştu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayi alanında kaydettiği ilermeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Son 20 yılı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte İHA ve SİHA konusunda çok önemli adımlar atıldığını ifade etti. İşte Cumhurbaşkanı tarafından yapılan konuşmanın tamamı...

'ÜRETİME YETİŞEMİYORUZ'

''Göreve geldiğimizde, Türkiye'nin savunma sanayindeki oranı yüzde 20 yerli idi. Şimdi ise bu oran yüzde 80.'' 

Başbakan olmadan önce ABD'de yaşadığı olaydan bahseden Erdoğan'ın, İHA'larla ilgili açıklamasının devamı ise şöyle:

'' Daha başbakan olmamıştım. Amerika seyahetinde o zamanki ABD başkanı Busch ile görüştüm. Biz terörle mücadele ediyoruz. Siz bize drone verecektiniz? Daha sonra Condoleezza Rice'ı çağırdı. Niye vermiyorsunuz dedi? Sözümüz var, biz Nato'da beraberiz. Talimat verdi, neyse bize o zaman insansız hava aracı verdi. Ancak onunla da ancak koordinatları tespit edebiliyoruz.

Ve sağ olsun Baykar, o günden sonra başladı çalışmaya. Hem İHA'yı, ardından yetmez dedi, Allah rahmet eylesin Özdemir Bey'e SİHA'yı ve ailece şimdi de AKINCI'yı hamd olsun ürettiler. Artık biz, bize çalışıyoruz. İşte Türkün gücü buradan geliyor.''

'ŞİMDİ UZAY MI KALDI DİYENLERE'

İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, sözünü şu sözlerle noktaladı:

''Şimdi uzay mı kaldı diyenlere, bunlar ne haberleşmeden anlarlar, ne uzaydan anlarlar. Bunların böyle de bir derdi yok. Olsaydı zaten bugüne kadar bir şeyler yapardı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...