Çözüm süreci tabelacılara yaradı

/ Kaynak: AA
Çözüm süreci tabelacılara yaradı

YAŞAM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'nın Siverek'te birkaç haftada Kürtçe ve Zazaca olmak üzere çok sayıda tabela yapıldığı ve çözüm sürecinin en çok tabelacılara yaradığı öğrenildi

Çözüm süreciyle birçok alanda hissedilen barış ve huzur ortamı, Siverek ilçesinde iş yerlerinin tabelalarına yansıyor.Uzun yıllar terör olaylarının yaşandığı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, çözüm süreciyle farklı bir yapıya bürünmeye başladı. Uzun süredir kullanılmayan yaylalarda çeşitli etkinlik ve piknik yapılmaya başlanırken, değişiklik hayatın hemen her alanında hissediliyor.
Süreçle oluşan huzur ve güven ortamından memnun olduklarını belirten yöre halkı, kendi dillerini hayatın farklı alanlarında da kullanmaya başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Terör olayları nedeniyle genellikle adı olumsuzluklarla anılan Siverek de barış ve huzurun yaşandığı ilçelerden birisi.
Hemen her kültürden insanın birarada yaşadığı Siverek'te son dönemde iş yerlerinin tabelalarının değişim hızı da dikkati çekiyor. İşletme sahiplerinin çözüm süreciyle iş yerlerine verdiği Kürtçe ve Zazaca isimler tabelalara da yansıyor. nbsp;
- "Barış ve huzur ortamı devam etsin"
Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle ilçede çok sayıda esnafın iş yerine Kürtçe veya Zazaca isimler vermesinin memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Sürece destek sunmaya çalıştıklarını belirten Baydilli, çalışmalar yürüttüklerini ve bununla ilgili komisyon kurduklarını ifade etti.
Açtığı iş yerine Zazaca "Güzel taş" anlamına gelen "Tamoweş" ismini veren Orhan Karpuz da süreçle ilçede ılımlı bir havanın oluştuğunu belirtti.
Bunun üzerine iş yerine Zazaca isim verdiğini vurgulayan Karpuz, vatandaşlardan olumlu tepki aldığını dile getirerek, barış ve huzur ortamının devam etmesini diledi.
- Tabelacılara yaradı
İlçede tabelacılık yapan Yalçın Gençkol ise çözüm sürecinin işlerine olumlu yansıdığını belirtti.
Son birkaç haftada Kürtçe ve Zazaca olmak üzere çok sayıda tabela yaptıklarını ifade eden taleplere cevap verebilmek için bazı zamanlarda geceleri de çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...