Çorum'da fabrika yangını

/ Kaynak: İHA
Çorum'da fabrika yangını

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çorum'da bir kereste fabrikasında yangın çıktı. Yangında bir itfaiyeci dumandan etkilenirken, fabrikada kimsenin olmaması faciayı engelledi.

Edinilen bilgilere göre, Ankara karayolu üzerinde bulunan bir kereste fabrikasında akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin fabrikanın depo bölümüne sıçraması ile yangın kısa sürede büyüdü. Fabrikadan dumanlar yükseldiğini gören fabrika bekçisi, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Alev topuna dönen fabrikadaki yangına belediye itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca Orman İşletme Müdürlüğü'nden de arazözler bölgeye gönderildi. Fabrikadan çıkan yoğun duman nedeniyle polis ekipleri Ankara-Çorum karayolunda güvenlik tedbiri alarak, trafik akışını kontrollü olarak sağladı. Yangını kontrol altına almak için itfaiye ekipleri büyük çaba sarf etti. Söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen bir itfaiye eri, sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale sonrası ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Fabrikaya gelen bir kadın ise yangını gözyaşları arasında izledi. Yangının duyulmasının ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve Alper Zahir da olay yerine geldi. Fabrika sahibi Erdoğan Varış'a geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Külcü, itfaiye görevlilerinden yangın hakkında bilgi aldı. Külcü, daha büyük olayların bir daha yaşanmaması için temennide bulunarak, "Herkesin başına gelebilecek şeyler. Telafisi mümkün olsun. Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın" dedi. Fabrika sahibi Erdoğan Varış, fabrikadan akşam saatlerinde ayrıldıklarında her tarafı kontrol ettiklerini belirterek, "Yükleme yapılacaktı, yapamadık. Yapamayınca çalışanlarımızla kontrol ettik. Hiçbir duman, koku yoktu. Her taraf tertemizdi. Eve gitmek üzere yola çıktım. Yolda telefon geldi. Bizim en büyük tesellimiz 50 çalışanımız var, hiçbirine bir şey olmaması" diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, yangının duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildiğini dile getirdi. Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını dile getiren Başkan Yardımcısı Gül, itfaiye ekiplerinin büyük bir özveri ile yangına müdahale ettiğini kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...