Çocuklarımız kaybolmasın!

Çocuklarımız kaybolmasın!

YAŞAM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan "Çocuklarımız Kaybolmasın" projesiyle, çocuk kaybolmalarını önleyici "10 altın kural" belirlendi.

Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, "Çocuk Koruma Sistemi"nin çocuk mağdur olmadan riskleri tespit ederek ihtiyaç duyulan destek hizmetlerine zamanında ulaşmasını sağlayan, koruyucu ve önleyici müdahaleleri içeren bir yapıya kavuşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ströer Kentvizyon ve YAKAD iş birliği ile yürütülen proje kapsamında 10 altın kural öğrenilerek çocukların kaybolmaları önlenecek. nbsp;İşte o kurallardan bazıları: Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin. Çocuklarınıza tanıdığı bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini anlatın. Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerden herhangi gibi bir şey almaması gerektiğini öğretin. Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad, soyad ve adreslerini öğretin. İnternet, sosyal medya ortamında ise tanımadığı kişilerle fotoğraf, adres, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması gerektiğini anlatın… nbsp;
DAMLA PEKER


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...