Cizre sokakları sular altında kaldı

Cizre sokakları sular altında kaldı

YAŞAM Haberleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde etkili olan yağmur, kısa sürede cadde ve sokakları sular altında bıraktı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde etkili olan yağmur, kısa sürede cadde ve sokakları sular altında bıraktı. nbsp;
Cizre'de etkisini sürdüren yağmur, 10 dakikada ilçenin sular altında kalmasına neden oldu. Öğleden sonra aniden yağmaya başlayan dolu ile karışık yağmur cadde ve sokaklar ile uluslararası E-24 karayolunu adeta nehre döndürdü. Cudi, Sur ve Nur mahallelerindeki birçok ev ve iş yeri de su altında kaldı. Sur Mahallesi Kanal Sokak üzerinde oturan ve yaşadığı durumdan dolayı belediyeye tepki gösteren Resul Ekinci, her yağmurda evinin sular altında kaldığını söyledi. Ekinci, "Burada biz çile çekiyoruz. Her yağmur yağdığında evimi su basıyor. Belediyeye birçok sefer şikayette bulundum. Belediyeyi kaç kere aradık, hiç kimse bize cevap vermedi. Suyu boşaltırken komşularım yardımcı oluyor" dedi.
Belediyenin yağmurdan zarar görenlere yardımcı olmadığını ileri süren Ekinci, altyapı yetersizliğinden dolayı evlerinin su altında kaldığını söyledi. Ekinci, "Altyapı olmadığından dolayı evimiz her defasında su altında kalıyor. Evimin hemen altından kanalizasyon borusu geçiyor. Yağmur yağınca boru tıkanıyor ve evim kanalizasyon sularıyla doluyor. Bu durumdan da oldukça rahatsızız" diye konuştu.
Ev ve iş yerleri su altında kalan bazı vatandaşlar belediyenin ilgisizliğinden yakınırken, bazı vatandaşlar ise belediyenin alt yapı çalışmalarına gereken önemi vermediği için bu duruma düştüklerini belirtti. nbsp;ŞIRNAK (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...