Cildinizi yer çekiminin etkilerinden koruyun

Düzenleyen:
Cildinizi yer çekiminin etkilerinden koruyun

YAŞAM Haberleri

Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister ama lekelerden, sivilcelerden, kırışıklıklardan ve sarkmalardan kurtulmak da hiç mümkün olmaz...

CANAN ERASLAN - Yer çekiminin ve zamanın etkilerine karşı duramasak da en azından geciktirmek ve azaltmak mümkün. Daha az kimyasal ürün kullanıp tavsiyelere uyarak cildimizin zamana karşı biraz daha dayanıklı olmasını sağlayabiliriz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek’in verdiği bilgiye göre öncelikle cildin kuru, hassas, yağlı ya da alerjik olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Ertek’in verdiği bilgiye göre, ciltte yaşlanma 25-30 yaş arasında başlıyor. Bu dönemde cilt tipine uygun nemlendirici seçmek, göz çevresi nemlendiricisini ise parmak uçlarıyla uygulamak gerekiyor. Cilde uygun bir sabun seçimi, iyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış suyla yıkamak da çok önemli. Ertek, "Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildi de hızlı yaşlandırır. İhtiyacınız olan vitaminleri yeteri kadar almalısınız. Sofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen gösterin. Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın. Sık sık sebze ve meyve tüketin. A, E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin. Bu vitaminler cilt yaşlanması ile savaşırlar, bunu bilin. Ayrıca günde mutlaka en az 8 bardak su için. Cildi çok sık yıkamak, klimalı ortamda fazla kalmak ve direkt klimaya maruz kalmak cildi kurutup hızlı kırıştırır” diyor.

Buhar banyosu YAPMAYIN
Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde, akla ilk olarak yüzü çok yıkamak, buharla gözenekleri açmak gelir. Ancak bu kesinlikle yanlış. Buhar banyosu cildi aşırı ısıtıp asit ve su dengesini bozarak cilt egzamasına bile sebep olabiliyor. Bunun dışında buhar verdikçe cilt gözenekleri daha çok açılıp olumsuz etkilere açık hale geliyor.

Yüzünüzü çok sık YIKAMAYIN
Yüzümüzü yıkayıp ferahlarız. Cildimize de iyi geldiğini düşünürüz doğrusu. Uzmanlar ise tam tersini söylüyor. Dr. Ata Nejat Ertek, "Yüzünüzü çok yıkamak yanlıştır. Çünkü cilt daha kendi yağını tolere etmeden siz tekrar yıkarsanız, bu sefer cildinizin kurumasına neden olursunuz” diyor.

Nemlendirici yoksa badem yağı da olur
Kuru ciltler için nemlendiricinin şart olduğu gerçek. Ancak bu yoksa, bir acı badem sütü ya da badem yağı kullanılabilir. Badem sütü, makyajı temizlemede de çok etkili. Dr. Ertek'in izniyle, bir tavsiye de benden: Çiğ sütün üzerindeki yağ tabakasını bir kaşıkla alıp yüzünüze sürün. En iyi nemlendiricilerden biri olduğunu göreceksiniz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...