Cildiniz için avokadoya şans verin

Cildiniz için avokadoya şans verin

YAŞAM Haberleri

Bilimsel adı Persea americana olan avokado aslında domates gibi bir meyve. Ancak avokado diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan barındırır.

DUYGU YILMAZ

Kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz ve iri çekirdekli bir meyvedir. Diyet menülerinin baş tacı avokadoyu hem beslenmenizde hem de cilt bakım rutininizde yer vermenizde fayda var. Avokado, diğer meyvelere kıyasla sağlıklı yağ açısından oldukça zengindir. İçindeki çok sayıda antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir. Öte yandan avokado içerikli bakım ürünlerinin de cilde kazandırdığı yüksek nem oranı sayesinde sivilce ve yara izlerini iyileştirme özelliğine kadar pek çok faydası bulunuyor.
¥ Eğer kuruluktan pul pul çatlamış bir cilde sahipseniz 20 farklı vitamin, mineral ve Omega 3 yağları ile besin değeri çok yüksek olan avokadonun nem verici özelliğiyle tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Avokado özlü ürünler sizi istediğiniz yumuşacık cilde kavuşturacaktır.
¥ İçerdiği K vitamini sayesinde avokado cilt altındaki mikro kan dolaşımını destekleyerek ciltte biriken ödemin atılmasını sağlar. Bunun yanı sıra bu vitamin yara ve sivilce izlerinin de iyileşme sürecini hızlandırır.
¥ E, A ve D vitaminleri bakımından da oldukça zengin olan avokadolu bakım ürünleri hassas ve kızarmış cildinizi onarırken, daha genç bir cilde kavuşmanızı da sağlayacaktır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...