Çiğdem öğretmen 'kuklamanya' ailesiyle gönüllere dokunuyor

Düzenleyen:
Çiğdem öğretmen 'kuklamanya' ailesiyle gönüllere dokunuyor

YAŞAM Haberleri

Antalya’da okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Çiğdem Dağtekin, üzgün çocukları güldürebilmek hedefiyle canlandırdığı ve “Kuklamanya” adını verdiği kukla ailesiyle gönüllere dokunuyor.

Evli ve iki çocuk annesi 35 yaşındaki okul öncesi öğretmeni Dağtekin, üç sene önce “Dünyada tek bir üzgün çocuk kalmasın” düşüncesiyle kuklacılığa merak saldı. Çeşitli diyafram teknikleri kullanarak ağzını oynatmadan konuşabilmeye başlayan Dağtekin, “Marmelat”, “Satı”, “Çakıl”, “Zuko”, “Naku”, “Yuki”, “Bayan Gıdak” ve “Bilge” karakterlerinin yer aldığı “Kuklamanya” adını verdiği bir kukla ailesi oluşturdu. Dağtekin, hazırladığı eğitim programıyla Hakkâri’den Van’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Hollanda’ya kadar çocukların yüreğine dokunmayı başardı. Kuklalar, sosyal medyada yayınlanan videolarla da çok sevilen karakterler hâline geldi. Çiğdem öğretmen, çocuklara sevgiyi aşılayan, kötü alışkanlıkların zararlarını anlatan, hep iyilik ve güzellikleri gösteren kuklaları sayesinde çocukların gelişimlerine katkı sağlıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...