Çifte bayram!

Çifte bayram!

YAŞAM Haberleri

Dün haccın son farizalarını da yerine getiren 'kutlu yolcular' bayram namazını Mescid-i Haram'da kılma şerefine nail oldu

Önceki gün havanın kararması ile Arafat'tan ayrılan hacı adayları, Müzdelife'de vakfeye durup akşam ve yatsı namazlarını cem-i tehir ederek kıldı. Geceyi burada ibadetle geçiren ve 70'er adet taş toplayan mü'minler, günün ışıması ile sabah namazlarını da eda edip Mina'ya doğru yola çıktılar. Güneşin ilk ışıkları ile parlayan ihramlar, ışık selini andırdı. Türk hacı adayları, Cemerat başına en erken gelen ekiplerdendi. Gece yarısından itibaren Cemerat'taki şeytan taşlama alanına geçen Müslümanlar, büyük şeytan olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş attı. Vazifelerini bitiren hacı adayları otobüs ve minibüslerin üzerinde Mescid-i Haram'a doğru yola çıktı. Tüneller silme insan doldu, trafik adeta kilitlendi. Daha sonra Kâbe'ye ulaşarak ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. Hacılar, bugün ve yarın da küçük, orta ve büyük şeytana yedişer taş atmak suretiyle Hac ibadetlerini tamamlayacak. Dün haccın son farizalarını da yerine getiren 'kutlu yolcular' bayram namazını Mescid-i Haram'da kılma şerefine nail oldu. Hutbenin ardından hep birlikte ellerini semaya açarak dua eden hacılar kucaklaşarak bayramlaştı. Türk hacılarının büyük kısmı bayramın 4. gününden itibaren Mekke'den ayrılıp Medine'ye veya ülkelerine dönecek. 25 Ekim'e kadar Türk hacılar Mekke-i Mükerreme'yi terk etmiş olacak. Direkt Mekke'ye gelenler Medine'ye götürülecek 40 namaz vakti (8 gün) Münevver Belde'de kalacak. Peygamber Efendimizi ziyaret edecek, Kuba mescidini, Uhud'u, Hendek'i görme şansını yakalayacaklar. Elbette bu kutsal yolculuk hayatlarında derin izler bırakacak ve ömürlerinin sonunu kadar bu anı hatırlayıp anılara dalacaklar.
Çifte bayram!
MİNA'DA ŞEYTAN TAŞLADILAR nbsp;

Türk ve Endonezyalı hacılar 3 katta şeytan taşladı. Suud hükümeti, yeni bitirilen yürüyen yolları da devreye soktu. Hacılar, bugün ve yarın da küçük, orta ve büyük şeytana yedişer taş atmak suretiyle Hac ibadetlerini tamamlayacak.
Çifte bayram!
CENNET TAŞINA YÜZ SÜRMEK...

Ziyaret tavafı yapan binlerce Müslüman, Kabe-i Muazzama'da gözyaşlarıyla dua ediyor. Mahşeri kalabalıkta Hacer-ül Esved'e dokunup yüz süren hacılar kendini şanslı sayıyor...

Osman SAĞIRLI - MEKKE



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...