Cesur bal porsuğunun tehlikeli yılanlarla amansız mücadelesi

Cesur bal porsuğunun tehlikeli yılanlarla amansız mücadelesi

YAŞAM Haberleri

Dünyanın en cesur hayvanı olan bal porsuklarının korkusuzlukları tescillenerek Guinness Dünya Rekorları kitabına girdi. Cesaretiyle bilinen bal porsukları birbirinden tehlikeli ve zehirli hayvanlarla besleniyor. Dünyaya kör olarak gelen bal porsukları bal yemeyi sevdiği için bal porsuğu olarak anılıyor. İşte cesur bal porsuğunun tehlikeli yılanlarla amansız mücadelesi…

Sansargiller familyasının Mellivorinae alt familyasındaki Mellivora cinsine ait tek tür olan bal porsuğu dünyanın en tehlikeli hayvanları arasında.

ZEHİRLİ HAVYANLARLA BESLENİYOR

Görünüşü oldukça sevimli olan bal porsukları; yılan, akrep, örümcek gibi birbirinden zehirli hayvanlarla besleniyor.  

ZEHİRLENMELERE KARŞI DİRENÇLİLER

Zehirlenmelere karşı dirençli bir yapıya sahip olan bal porsukları Güney Fas’tan Güney Afrika’ya ve Hazar Denizi’nden Hindistan’a kadar birçok bölgede yaşıyor.

BAL YEMEYİ SEVİYORLAR

Nesli tükenmekte olan türler arasında yer almayan bal porsuklarının bal porsuğu olarak anılmasının nedeni bal sevgilerinden geliyor.

ÖNÜNE GELEN HER ŞEYİ YİYOR

Bal yemeyi çok seven porsuklar yılan, akrep, örümcek gibi bir insanı soktuğunda komaya sokacak tehlikeli hayvanlarla da besleniyor. Doğurganlık konusunda ise bal porsukları yavrularına 12 ile 22 arasında bakım ve yiyecek sağlıyor. Erkek bal porsukları ise aileden genelde ayrı yaşar ve yavruya bakımı üstlenmez.

DÜNYAYA KÖR GELİYORLAR

Gebelik süreleri ise 1 buçuk aydır. Ayrıca bal porsukları dünyaya doğduklarında görme yetilerini kazanmadan geliyor. Görme yetileri dünyaya geldikten sonra oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...